Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Április 19. 14:37, vasárnap | Külföld
Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Kigyulladt a Trump-torony, egy ember meghalt

Kigyulladt a Trump-torony, egy ember meghalt

A felhőkarcolóban már nem először ütött ki tűz, így most az egész épületet átvizsgálják.

Szombaton, helyi idő szerint nemsokkal délután hat óra körül kigyulladt az a New York-i toronyház, amiben Donald Trump otthona és vállalatbirodalmának irodái találhatóak. Az Ötödik sugárúton lévő Trump-torony ötvenedik emeletén csaptak fel a lángok.

Sajtójelentések szerint egy 67 éves férfi életét vesztette a kórházba szállítás után.

A Fox televízió későbbi jelentése alapján a halálos áldozat mellett négyen sérültek meg. Az ő állapotukról egyelőre nem tudunk.

A New York-i tűzoltóság Twitter-üzenetben jelentette a tűzesetet, amelyet Daniel A. Nigro, New York város tűzoltóságának vezetője "nagyon nehéz esetnek" írt le. Közölte, hogy a 68 emeletes felhőkarcoló minden szegletét átvizsgálják és nemcsak az érintett emeletet. A Trump-torony januárban is kigyulladt, ekkor ketten könnyebben sérültek meg.

Donald Trump amerikai elnök szintén Twitter-bejegyzésben reagált az esetre. Háromnegyed hét körül közölte, hogy eloltották a lángokat és köszönetet mondott a tűzoltóknak: "A tűzoltók nagyszerű munkát végeztek. Köszönet!"- írta.

Az 1983-ban épült Trump-torony legfelső három emeletén lévő luxuslakásában élt, még elnökké választása előtt Donald Trump is feleségével és kisfiukkal, Barronnal.

szeretlekmagyarorszag.hu

Címkék: tűz, Tűzeset, Trump Torony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).