Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Május 31. 10:58, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Komplex szolgáltatási rendszer épül ki a fogyatékossággal élőknek

Komplex szolgáltatási rendszer épül ki a fogyatékossággal élőknek

Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a Budapesti Corvinus Egyetem és a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány.

A BCE kutatási eredményeivel járul hozzá a jövőben ahhoz, hogy kialakulhasson városunkban egy komplex szolgáltatási rendszer fogyatékossággal élő-, illetve megváltozott munkaképességű emberek életének jobbá tételéhez.

A Budapesti Corvinus Egyetem az EFOP 3.6.1-es pályázaton elnyert forrás segítségével olyan alap- és alkalmazott kutatásokat valósít meg, amelyek elősegítik a Közép-Dunántúli Régió gazdasági és társadalmi fejlődését, összhangban hazánk intelligens szakosodási stratégiájával.

A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány és a BCE az elmúlt időszakban együttműködést alakított ki az oktatási-kutatási-fejlesztési-innovációs tevékenységekkel kapcsolatban. A CICE hálózatfejlesztési tevékenységével, valamint a szektorok közötti együttműködések elősegítése terén végzett szakmai munkájával járul hozzá a projekt sikerességéhez. Az EsélyKör, a székesfehérvári fogyatékos-ügyi szervezetek hálózata több területen is segítséget nyújt a munka elvégzéséhez.

A Rosta Miklós a Budapesti Corvinus Egyetem Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense elmondta, az egyetemnek most már három éve az a célja, hogy részt venni a fehérváriak életminőségének javításában a legjobb színvonalú oktatási és kutatási szolgáltatás nyújtásával.

Rosta Miklós elmondta, több mint 1 millió eurós keret áll rendelkezésre az intelligens szakosodást szolgáló fejlesztésekre a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. Ennek keretében alkalmazott kutatásokkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a régió és különösen Székesfehérvár gazdasági fejlődése hosszútávon is töretlen legyen. A civil szervezetek, az önkormányzat és az egyetem ennek érdekében közösen lépnek fel és hálózatban dolgoznak a sikerért. Június 18-án adják át az egyetem új épületét, ahol helyet kap egy többfunkciós laboratórium, amely alkalmas lesz viselkedésközgazdaságtani, fókuszcsoportos és kommunikációs kutatásokra is. A laborban kialakítanak egy kreatív teret is a civil szervezetek és piaci szereplők számára.

Farnady Judit, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány elnöke elmondta, három éve jött létre az Esélykör, ami hosszútávú startégia mentén végzi a munkáját, középpontba helyezve a foglalkoztatás-akadálymentesítés kérdéseit.

Kiemelte, hogy sikerült Székesfehérvár Önkormányzatával hosszútávú együttműködést kötni, létrehozva Székesfehérváron egy olyan komplex szolgáltatói rendszert, ami segíti a civil hálózat fenntarthatóan működését. Ebben partner a Corvinus Egyetem, amely rengeteg olyan háttérinformációt tud adni, ami eddig hiányzott. Mindezt kutatási eredményekkel és az új laborítórium által kínált lehetőségekkel alátámasztva.

Az együttműködési megállapodás aláírásán részt vett Mészáros Attila alpolgármester is, aki szerint a Corvinus Egyetem jelenléte arra is komoly lehetőséget ad, hogy a tudományos élet, a K+F fejlesztések és a civil szolgáltatások területén is előrelépjen Székesfehérvár.

"Erre az egyetem nyitott, a munka már elkezdődött, ennek egyik fontos állomása a mai nap amikor az Esélykörrel olyan megállapodást kötöttek, amelynek keretében a fogyatékos üggyel foglalkozó civil szervezetekkel komoly munkát indítanak el." - tette hozzá az alpolgármester.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.