Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Június 09. 09:50, péntek | Helyi
Forrás: okkfehervar.hu

Könyvbemutatók és verses irodalmi est az ünnepi könyvhéten

Könyvbemutatók és verses irodalmi est az ünnepi könyvhéten

A Vörösmarty Társaság több könyvet is jegyez az Ünnepi Könyvhéten, bemutatják többek között Prax Levente, Janusz Ireneusz Wójcik ésP. Maklári Éva köteteit.

A Vörösmarty Társaság több könyvet is jegyez az Ünnepi Könyvhéten, bemutatják többek között Prax Levente, Janusz Ireneusz Wójcik ésP. Maklári Éva köteteit. A kapcsolódó programok között több irodalmi beszélgetés lesz, a rendezvényeket hagyományosan a Vár-est zárja.

A 88. Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok székesfehérvári programjai június 15.-ig között zajlanak. A Vörösmarty Társaság idén is több rendezvénnyel csatlakozik a nagy múltú kulturális sorozathoz.

Június 10-én, szombaton több bemutató is lesz a Városház téren: Balajthy Ferenc "Kettőskereszt" című verseskötetét 10 órakor, P. Maklári Éva verseket, novellákat és saját grafikákat tartalmazó "Falakon kívül" című kötetét 11 órakor mutatják be. A délutáni folytatásban Asztalos István (Asztalos Tamás, Lukácsy József, Varga Ilona) "A Podmaniczkyak és Aszód" című könyve 14 órakor, Saitos Lajos "Hajnali órán" című, hetven haikut tartalmazó kötete 15 órakor, Káliz Sajtos József "Egyedüli reményeim" című verseskötete 15.30 órakor kerül bemutatásra. A saját kiadványok szerzői és a meghívott szerzők a Vörösmarty Társaság standjánál a megjelölt időpontokban dedikálnak.

Jövő héten kedden a Vörösmarty Társaság terme ad otthont 18 órakor a Kelemen Erzsébet "A szöveg testén túl" – L. Simon László lineáris és vizuális költészete című kötetbemutatónak, majd 18.30 órakor L. Simon László "Körbejárni a hazát" című kötetét ismerhetik meg az érdeklődők.

A Könyvhéthez kapcsolódó programok között június 12-én, hétfőn 18 órakor a Királykút Emlékházban Bakonyi István vendégei lesznek Petrőczi Éva költő, író, Scur Katalin, a Katica Könyv Műhely vezetője és Balázs F. Attila író, az AB-ART kiadó vezetője. Június 15-én, csütörtökön 18 órakor dr. Vizi László Tamás új könyvét Lukácsy József mutatja be a szerzővel a Társaság termében.

Az ünnepi rendezvények hagyományosan a Vár-esttel zárulnak június 14-én, szerdán 17 órakor a Bory-várban, itt köszöntik a 75 éves dr. Arató Antal könyvtárost, címzetes igazgatót; közreműködnek a Versünnep döntősei és Cserta Gábor.

- Fraller Ildikó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.