Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2019. Február 25. 09:35, hétfő | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Kovács István góljával kiszenvedte a győzelmet a Vidi

Kovács István góljával kiszenvedte a győzelmet a Vidi

Nem épp az évszázad mérkőzését játszotta a Mol Vidi a tabella utolsó helyén álló szombathelyiek ellen.

A fehérváriak domináltak ugyan, helyzetet azonban nem sokat láthattunk, de Kovács István góljával Marko Nikolics csapata végül otthon tartotta a három pontot.

Az MTK magabiztos legyőzését és a hétközi kupasikert követően bizakodva várhatta az OTP Bank Liga 22. fordulóját a MOL Vidi, a ligautolsó Haladás látogatott Sóstóra. A kezdőrúgás előtt Stopirát köszöntötte a klub, a balhátvéd a Diósgyőr ellen 150. NB I-es bajnokiján lépett pályára. Marko Nikolics vezetőedző maradt a kétcsatáros felállásnál, és a Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – Pátkai (Futács), Elek (Hadzic), Kovács, Milanov – Hodzic (Huszti), Scsepovics kezdőt küldte pályára. Letámadta ellenfelét a Vidi, nagy helyzetet azonban nem sikerült kialakítani. A 16. percben előbb Ivanov révén a vendégek veszélyeztettek, majd a túloldalon Scsepovics tekert fölé. A 24. percben Nego játszotta tisztára magát a tizenhatoson belül, középre tett labdája azonban nem volt jó Hodzicnak. A 31. percben Rabusic lőtt éles szögből, Kovácsik védett. Két perccel később Ofosu centerezését követően Juhász mentett középen. A 38. percben Hodzic fejelt fölé nagy helyzetben. A 43. percben egy Haladás-kontra végén Kovácsik szedte fel a labdát kivetődve Rabusic elől. Gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a felek.

A második félidő Vidi-helyzetekkel indult, Scsepovics előbb Kovácsot ugratta ki, de a középpályást az őt utolérő védő szerelte, majd a szerb támadó Milanovot is ziccerbe hozta, a szélső azonban háttal a kapunak nem ismerte fel a lehetőséget. Válaszként az 55. percben egy trükkös szabadrúgás-variációt követően Rabusic lőtt fölé, majd egy hazai szöglet után Hodzic tizenhatról leadott kapáslövése tévesztett célt. A félidő derekán leült a mérkőzés, hogy aztán a 78. percben megtörjön a jég: Scsepovics balról érkező beadását Kovács István pöccintette a kapuba, vezetést szerzett a Vidi! A 82. percben a kiugró Rui Pedro elől Nego mentett nagyot. A hátralevő játékidőben csak a feszültség nőtt, gól már nem esett, így a MOL Vidi, ha nehezen is, de hozta a kötelezőt a Haladás ellen, és 1-0-ra győzött. Ezzel egy időben a Ferencváros megverte a Puskás Akadémiát, így a fehérváriak hátránya továbbra is hat pont a listavezetővel szemben.

MOL Vidi FC – Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)
Gl.: Kovács

szekesfehervar.hu

Címkék: labdarúgás, MOL Vidi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.