Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Augusztus 08. 18:11, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Közel 400 millió forintból újult meg a Rákóczi utcai Óvoda épülete és udvara

Közel 400 millió forintból újult meg a Rákóczi utcai Óvoda épülete és udvara

Közel 400 millió forintból kívül és belül is megújult a Rákóczi Utcai Óvoda épülete, az intézmény 210 férőhellyel és 7 csoporttal kezdi meg az új nevelési évet.

Teljesen felújították az elektromos és fűtésrendszert és kicseréltek valamennyi nyílászárót is. Az óvodások szeptember 3-án birtokba vehetik a megújult épületet.

A Rákóczi utcai Óvoda felújítása mintegy 391 millió forint vissza nem térítendő TOP támogatásban részesült.

Sor került a tető hő- és vízszigetelésére, a régi rossz állapotú külső nyílászárók cseréjére, az épület homlokzatának hőszigetelésére, valamint napelemek felszerelésére is. A felújítás során a villanyvezetékek és szerelvények cseréje, a fűtésrendszer korszerűsítése és a radiátorok cseréje is megtörtént. A belső terekben – ahol szükséges volt – a nyílászárók, a padlóburkolat cseréjére és festésére került sor, valamint a pályázati előírásoknak megfelelően elkészült az épület akadálymentesítése – lift kialakításával.

A teljes akadálymentesítés érdekében új liftet építettek be, akadálymentesítették a bejáratokat és a vizesblokkokat is.

Az épületen bejáratánál külső rámpa készült, és a járda felújítására is megtörtént. A játszóudvar területe megújult, új háromtornyos kalandvárat is telepítettek. A Rákóczi Utcai Óvoda kivitelezését PRETZ-MOZAIK Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft. végezte.

A játszóudvar területe is megújult, ahová új játszóeszközöket is telepítettek.

Horváth Miklósné, Viziváros önkormányzati képviselője elmondta, hogy a gyerekek minőségi nevelést kapnak a Rákóczi utcai Óvodában, ahol a sajátos nevelési igényű gyerekeket is fogadják. „ Ez az intézmény nem csak arról volt híres, hogy zöld óvoda, hanem arról is, hogy befogadja a sajátos nevelési igényű gyerekeket. A mostani beruházásban megvalósult akadálymenesítés után az intézmény még jobban ki tudja majd szolgálni a kicsik szükségleteit, hiszen a rámpa, a lift és az akadálymentesített mosdó telepítésével mozgássérült gyermekeket is tudnak majd fogadni. Azt gondolom, jó helyre került a támogatás, a majd 392 millió forintos összeg.” - tette hozzá. Viziváros önkormányzati képviselője dicsérte a felújított épület gyerekbarát kialakítását és elismerően szólt az előző intézményvezető, Csík Gabriella munkájáról is, aki jó közösséget épített, pedagógiai munkájuk mellett kivették a részüket a felújítással járó járulékos munkákból is.

„Azt gondolom, hogy szeptember 3-án, amikor birtokba vesszük a gyerekekkel együtt az épületet és a megújult udvart, mindenki nagyon boldog lesz. Addig viszont a nevelőtestületnek még nagyon sok dolga van, hiszen a csoportszobákat is fel kell díszítenünk az ovisok fogadására.” - mondta el a további feladatokról Simonné Juhász Ágnes, az óvoda igazgatója.

szekesfehervar.hu

Címkék: óvoda, fejlesztés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:54, szerda | Helyi

Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand

A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között.

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.