Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Szeptember 06. 08:17, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Közel egymillió forintos pályázati pénz segíti a Mobilitási Hét megrendezését

Közel egymillió forintos pályázati pénz segíti a Mobilitási Hét megrendezését

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap elnevezésű szeptemberi programsorozat nemzeti koordinátoraként közel 70 millió forinttal segíti 175 hazai rendezvény megvalósítását.

A Fehérvári Programszervező Kft. 922 ezer forintos támogatást nyert el a minisztérium pályázatán.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint augusztus végéig 182 település pályázott a támogatásra. Az egyedi támogatás útján elnyert összegek hozzájárulnak a települések környezettudatos, helyes és biztonságos közlekedést népszerűsítő, szemléletformáló programjainak szervezéséhez.

A támogatásban részesített szervezetek között szerepel a Fehérvári Programszervező Kft. is, amely 922 750 forintot nyert el a pályázaton.

  • A rendezvénysorozat szeptember 18-22. között zajlik majd Fehérváron, a résztvevők között ebben az évben is ott lesz a Gaja Környezetvédelmi Egyesület, amely szeptember 19-re hirdette meg immár hagyományos konferenciáját diákoknak, pedagógusoknak.

A Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség Zöld Fehérvár programjában a természetvédelmi területek bejárására hívja az érdeklődőket hétfőtől péntekig.

A Mobilitási Hét záróakkordja az Autómentes Nap: szeptember 22-én délelőtt a Várkörút a bíróság épületétől a Romkertig a gyalogosoké, bicikliseké lesz, ahová a Magyar Kerékpáros Klub Székesfehérvár és Térsége területi szervezete és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak segítségével szerveznek programokat óvodásoknak, kisiskolásoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:54, szerda | Helyi

Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand

A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között.

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.