Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Május 21. 10:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Kozma Imre: pünkösd üzenete ma fontosabb, mint valaha

Kozma Imre: pünkösd üzenete ma fontosabb, mint valaha

Pünkösd üzenete örökké aktuális, de napjainkban különösen fontos, mert a világ lelkileg kiüresedett

- mondta Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Hangsúlyozta, hogy a lélek megfogyatkozása nem csupán Európa és Magyarország, hanem az egész világ gondja, lelketlen világban pedig lehetetlen emberként élni. Az élet koordinátái összekuszálódtak, a haladás, a fejlődés hajszolásában az emberiség elfelejtette, hogy ezer lépés előre még egy lépést sem jelent fölfelé - tette hozzá.

Kozma Imre atya szerint Jézus épp azért lett emberré és halt meg, hogy fölemelje az emberiséget, de - mutatott rá - a lélek szerinti élet csak felelős egyéni döntéssel váltható valóra.

A világnak vissza kell kapnia a lelki értékeit, hiszen az egymást gazdagító emberi kapcsolatok, a szeretet, a lemondás, a béke, a nagylelkűség, az öröm értékei lélek nélkül nem létezhetnek - fogalmazott az atya. Megjegyezte, hogy a keresztény értékeknek a demokráciában is helyet kell kapniuk ahhoz, hogy a világ megújulhasson.

Címkék: pünkösd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben