Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2018. Június 29. 19:54, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Kreatív közlekedési megoldások – véget ért a mobilitási alkotótábor

Kreatív közlekedési megoldások – véget ért a mobilitási alkotótábor

Pénteken zárult az egyhetes mobilitási alkotótábor, ahol egyetemi hallgatók kerestek kreatív és innovatív megoldásokat a középiskolai campus mobilitási kihívásaira.

Ötletes megoldások születtek a Rózsaliget, a Csónakázó-tó és a malom épületének campus-ba való integrálására is.

A Mobilitási alkotótáborban öt egyetemi és főiskolai kar 11 hallgatója – tájépítészek, közlekedésmérnökök, valamint regionális település- és gazdaságtant tanulók – vettek részt.

A fiatalok egy héten keresztül kerestek kreatív és innovatív megoldásokat a városi közlekedés problémáira. A résztvevők megismerhették egymás tervezési szemléletét, ismereteit, és csapatban dolgozták ki javaslataikat a műhelymunkák és konzultációk során.

A legjobbnak a Micimackó csoport elképzelései bizonyultak, de a zsűri szerint alig marad el tőlük kreativitásban és hasznosságban a Maci Laci csapat.

A győztes csoport elképzelései között szerepelt a kapcsolati infrastruktúra és a campus kerékpározhatóságának javítása, illetve a Ligetsoron lévő parkolóhelyek racionalizálása. A diákok terveket dolgoztak ki arra is, hogyan lehetne behozni az autóbusz-hálózatot a Szabadságharcos útra, elképzeléseik szerint a kizárólag elektromos buszok a campus területére is bemehetnének. Fontos pontként szerepelt a Depónia Kft. telephelyének hasznosítása, amely buszmegállóként és P+R parkolóként szolgálna.

Érdekes ötletük volt a Malom épületének hasznosítása kulturális és közösségi házként és megtervezték az úgynevezett campus körjáratot is.

A Maci Laci csoportnak is izgalmas elképzelései születtek, többek között szeretnék összekötni a Rózsaliget területét a Belváros területével. A két részt csatornával átvezetve kapcsolnák össze, illetve a Fő utca díszkivilágítását továbbvinnék az összekötő sétányokon. A Rózsaligeten belül is több elágazó csatornát hoznának létre, hasonlóan ahhoz a megoldáshoz, ami a megújult Országzászló téren található.

A táborzáró ünnepségen köszöntötte a hallgatókat Mészáros Attila alpolgármester is, aki kiemelte, hogy részletes és innovatív megoldási javaslatok születtek. Elmondta, hogy még nincsenek végleges döntések a campus és környezetének fejlesztése, valamint az ehhez kapcsolódó közlekedési megoldások tekintetében, így a két csapat ötletei közül több elképzelés is beépítésre kerülhet.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:54, szerda | Helyi

Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand

A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között.

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.