Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 21. 07:44, vasárnap | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Legyőzte a Fradi a Vidit és ezzel alighanem bajnok

Legyőzte a Fradi a Vidit és ezzel alighanem bajnok

A labdarúgó bajnokság szuperrangadóján sokáig irányítani tudta a játékot a MOL Vidi a Ferencváros vendégeként, de egy kiállítás megpecsételte a sorsát.

A második félidőben kihasználta az emberelőnyt és végül simán nyert a listavezető, amely a hátra lévő mérkőzéseken két pont megszerzése esetén biztosan bajnok lesz.

Rosszul kezdődött a telt ház előtti rangadó a címvédő Vidi számára, egy visszatámadást követően Nguen már a 6. percben bevette Kovácsik kapuját. Annál persze jobb csapat a fehérvári, hogy ettől összezuhanjon, fokozatosan átvette a kezdeméányezést és nyomást helyzett a hazai kapura. Ennek pedig a 21. percben már egyenlítés lett az eredménye, Huszti kapufája után Nego helyezte Dibusz kapujába a labdát. Maradt a kezdeményezés a Vidinél, ám az első félidő nem hozott újabb gólt. Sőt, a ráadás perceiben Hodzic második sárga lajpa miatt emberhátrányba és így igen nehéz helyzetbe került a fehérvári csapat.

Szünetben átszervezte csapatát Marko Nikolics, de nem sikerült sokáig megőrizni a döntetlent. Az 57. percben Haratin úgy fejelt a kapuba, hogy Vinícius akadályozta Pátkait a tisztázásban. Gól- és emberhátrányban nem maradt esély, a Fradi simává tudta tenni győzelmét. Lanzafame csereként beállva két góllal döntötte el a rangadót, ezzel a szezonban először legyőzte a Ferencváros a MOL Vidit. A zöld-fehérek tizenegy ponttal vezetnek az első helyen, vagyis, mivel négy forduló van hátra, egy győzelemmel már a következő héten bajnokok lehetnek. A Vidi pedig az ezüstérmet biztosíthatja be, mert jelenleg kilenccel áll jobban a harmadik Debrecennél.

Ferencváros - MOL Vidi 4-1 (1-1)
Gl.: Lanzafame (2), Nguen, Haratin, illetve Nego.

szekesfehervar.hu

Címkék: labdarúgás, MOL Vidi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.