Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Augusztus 21. 18:43, hétfő | Helyi sport
Forrás: albakezi.hu

Legyőzte az MTK együttesét az Alba Fehérvár KC

Legyőzte az MTK együttesét az Alba Fehérvár KC

Lejátszotta újabb előkészületi mérkőzését az Alba Fehérvár KC, csapatunk két góllal verte a szintén élvonalbeli MTK Budapestet a Verseci úti csarnokban.

A hétvégi derbin sem az eredmény volt a fontos, de természetesen mindkét fél bízott a sikerben.

A bajnoki meccseken – főleg idegenben – már törtek borsot az orrunk alá a fővárosi kék-fehérek, ezúttal mi kerekedtünk felül, ahogy a korábbi évek hazai, bajnoki találkozóin is. Az első félidő elején a látogatók vezettek, aztán átvettük az irányítást, végig vezetve sikerült nyernünk, 31-29-re. Kisebb sérülés miatt Claudine Mendy nem vállalta a játékot, a többiek szerephez jutottak, Deli Rita vezetőedző igyekezett mindenkinek lehetőséget adni a bizonyításra.

- Az első félidőben mutatott védekezésünkkel nem voltam elégedett, nem voltunk elég feszesek és kemények, a bajnoki meccseken ennél több kell. A második játékrészben feljavultunk ebben a tekintetben, a támadójátékunk is jobb lett. Ezzel sem vagyok tökéletesen elégedett, de láttam bíztató jeleket. A páros és hármas játékkapcsolataink egyre jobban működnek, tetszett az a ritmus, amit diktáltunk a nagyszünet után. Mendy kisebb sérülés miatt nem játszott, ezért azok is több lehetőséghez jutottak, akik kevesebbet játszanak, ha francia átlövőnk egészséges. Igyekeztem forgatni a csapatot, kaptam visszajelzéseket, hogy támadásban és védekezésben milyen megoldásokat érdemes majd alkalmaznunk. Bár ez csak edzőmeccs volt, a győzelem természetesen fontos volt, erőt ad a folytatáshoz - mondta a vezetőedző.

Az FKC szerdán, 18 órakor fogadja a norvég élcsapatot, a tavaly nyáron is nálunk edzőtáborozó Byasen Trondheim gárdáját. Az északiak egy hetet töltenek nálunk, a felkészülésük fontos állomása lesz a hétközi derbi, ahogy nekünk is. Ez lesz a hivatalos szezonnyitó, amikor klubunk megkezdi a bérletek árusítását. A jövő hétvégén a Ferencváros nemzetközi tornáján lépünk pályára a Népligetben.

A pénteki nyitónapon két mérkőzést vívunk, a Siófok KC és a szlovén Ljubljana ellen vagyunk érdekeltek, a két derbi után derül ki, a másnapi keresztjáték során kivel kell felvennünk a küzdelmet. Az első napon délelőtt 11-kor és 15 órakor lépünk parkettre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése