Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2017. Szeptember 16. 09:24, szombat | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Lenullázta a Villach-ot és három góllal nyert a Fehérvár AV19

Lenullázta a Villach-ot és három góllal nyert a Fehérvár AV19

Micsoda kontraszt! Egy héttel ezelőtt kilenc gólt kapott hazai pályán a Fehérvár AV19, most pedig egyet sem, és a szezont remekül kezdő Villach ellen megszerezte első rendes játékidős győzelmét.

  • A hibátlanul védő Rajna Miklós és a kétgólos Jeff LoVecchio volt a meccs hőse hazai részről.

Az első harmadban nem láthatott gólt a fehérvári jégcsarnokot megtöltő szurkolósereg, de akadtak lehetőségek mindkét kapu előtt. Többet lőttek a vendégek, ám ezúttal nem kedveskedett olyan ajándékokkal a Volán az ellenfélnek, mint az első fordulóban a Bécsnek. Rajna pedig hárította a villachiak próbálkozásait. A második játékrészben aktívabbá vált a Volán támadásban, nyomás alatt tudta tartani a vendégek kapuját. A harmad közepén Jeff LoVecchio kerülte meg óriási lendülettel a Villach kapuját, hátulról ráütötte a korongot az elfekvő kapusra, akiről bepattant a pakk.

Előnnyel kezdte tehát a záró felvonást Benoit Laporte csapata, de szerencsére is szüksége volt, hogy ne egyenlítsenek az osztrákok. Egy ízben Rajna már a bárdját is elvesztette, de az üresen maradó sarok helyett kapuvasra ütötték a korongot a támadók. A túloldalon ellenben Lovecchio ismét kegyetlen volt, parádésan húzta fel a léc alá a pakkot, megduplázva az előnyt. Ekkor már nem volt sok hátra, kockáztatott a Villach, és miután levitte kapusát, megkapta a kegyelemdöfést. Erdély Csanád szerzett korongot és küldte az üres kapuba. Kevesen hitték volna, de a Capitalstól elszenvedett nagy vereség után már pozitív mérleggel áll, ráadásul a harmadik fordulóban gólt sem kapott a Fehérvár!

  • Rajna Miklós huszonnyolc lövést hatástalanított!

Fehérvár AV19 - Villacher SV 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Gól: Lovecchio (2), Erdély.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.

2024. Május 10. 12:05, péntek | Életmód

Együttműködési megállapodást kötött a Gondosóra program és a gyógyszerészkamara

A tájékoztatás és koordináció, később pedig a 65 évesnél idősebbek gördülékenyebb gyógyszerhez jutása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. és a Magyar Gyógyszerészi

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.