Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Január 18. 10:11, szerda | Kék hírek
Forrás: szekesfehervar.hu

Letartóztatást indítványozott az ügyészség a belvárosban verekedőkkel szemben

Letartóztatást indítványozott az ügyészség a belvárosban verekedőkkel szemben

A Székesfehérvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a testvérpárnak a letartóztatását,

akik társaikkal a Pláza környékén támadtak egy társaságra.

A 27 és 32 éves férfiak az idősebb férfi kiskorú fiával és egy másik gyerekkel együtt 2023. január 14-én késő délután vitába keveredtek egy fiatalokból álló társasággal. Ennek következményeként a bevásárlóközpont közelében a testvérpár idősebb tagja megtámadta az egyik fiatalt, akire többször ököllel ütést mért, majd nyakánál megragadva földre vitte, és rugdalta. A bántalmazásba becsatlakozott a verekedő férfi kiskorú fia és a másik gyerek is, akik többször arcon, valamint deréktájon megrúgták a már földön fekvő sértettet.
Ezt követően a férfi testvére is odaszaladt, és mellkastájékon többször megütötte, valamint megrúgta a fiatalt, akinek a verését ezután közösen folytatták tovább, összesen mintegy negyven rúgást és ütést mértek rá.
A férfiak ezután a bántalmazott fiatal társaira is rátámadtak, közülük az egyiket ököllel arcon ütötték, és talppal megrúgták úgy, hogy a közeli bokorba esett.

Az elkövetők cselekménye folytán az egyik sértett állkapocscsonttörést, míg a másik két személy könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfiak esetében bűnismétlés veszélyére, valamint arra hivatkozással tett indítványt a letartóztatásukra, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvány alapján az idősebb férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte, míg testvérét bűnügyi felügyeletbe helyezte.

A bíróság döntésével szemben a letartóztatásba került terhelt és védője, míg a másik gyanúsított esetében az ügyészség jelentett be fellebbezést a letartóztatás elrendelése érdekében.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után