Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2023. Január 18. 10:11, szerda | Kék hírek
Forrás: szekesfehervar.hu

Letartóztatást indítványozott az ügyészség a belvárosban verekedőkkel szemben

Letartóztatást indítványozott az ügyészség a belvárosban verekedőkkel szemben

A Székesfehérvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a testvérpárnak a letartóztatását,

akik társaikkal a Pláza környékén támadtak egy társaságra.

A 27 és 32 éves férfiak az idősebb férfi kiskorú fiával és egy másik gyerekkel együtt 2023. január 14-én késő délután vitába keveredtek egy fiatalokból álló társasággal. Ennek következményeként a bevásárlóközpont közelében a testvérpár idősebb tagja megtámadta az egyik fiatalt, akire többször ököllel ütést mért, majd nyakánál megragadva földre vitte, és rugdalta. A bántalmazásba becsatlakozott a verekedő férfi kiskorú fia és a másik gyerek is, akik többször arcon, valamint deréktájon megrúgták a már földön fekvő sértettet.
Ezt követően a férfi testvére is odaszaladt, és mellkastájékon többször megütötte, valamint megrúgta a fiatalt, akinek a verését ezután közösen folytatták tovább, összesen mintegy negyven rúgást és ütést mértek rá.
A férfiak ezután a bántalmazott fiatal társaira is rátámadtak, közülük az egyiket ököllel arcon ütötték, és talppal megrúgták úgy, hogy a közeli bokorba esett.

Az elkövetők cselekménye folytán az egyik sértett állkapocscsonttörést, míg a másik két személy könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfiak esetében bűnismétlés veszélyére, valamint arra hivatkozással tett indítványt a letartóztatásukra, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvány alapján az idősebb férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte, míg testvérét bűnügyi felügyeletbe helyezte.

A bíróság döntésével szemben a letartóztatásba került terhelt és védője, míg a másik gyanúsított esetében az ügyészség jelentett be fellebbezést a letartóztatás elrendelése érdekében.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 09:25, péntek | Kék hírek

Egy benzinkúton kezdték el csépelni egymást, a biztonsági kamera mindent rögzített

Garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik a benzinkút boltjában verekedtek.

2023. Március 22. 11:42, szerda | Kék hírek

Székdobálás, orron harapás - Videón az Esztergom-környéki kocsmai bunyó

A garázdaság bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik közül az egyik orron harapta a másikat.

2023. Március 17. 11:40, péntek | Kék hírek

Veszprém belvárosában tapogatott egy nőt, a rendőrök elfogták

A sértett tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy 2023. március 14-én 9 óra 20 perckor Veszprém belvárosában egy ismeretlen személy több alkalommal megfogta őt, miközben gyalogosan közlekedett.

2023. Március 17. 09:45, péntek | Kék hírek

Drónokkal csempészik át a cigarettát a magyar zöldhatáron

A NAV hőkamerákkal figyeli az eget, így könnyen kiszúrják, amint a drónokról ledobják a csomagokat.