Városlista
2024. március 5, kedd - Adorján

Hírek

2023. Január 18. 10:11, szerda | Kék hírek
Forrás: szekesfehervar.hu

Letartóztatást indítványozott az ügyészség a belvárosban verekedőkkel szemben

Letartóztatást indítványozott az ügyészség a belvárosban verekedőkkel szemben

A Székesfehérvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a testvérpárnak a letartóztatását,

akik társaikkal a Pláza környékén támadtak egy társaságra.

A 27 és 32 éves férfiak az idősebb férfi kiskorú fiával és egy másik gyerekkel együtt 2023. január 14-én késő délután vitába keveredtek egy fiatalokból álló társasággal. Ennek következményeként a bevásárlóközpont közelében a testvérpár idősebb tagja megtámadta az egyik fiatalt, akire többször ököllel ütést mért, majd nyakánál megragadva földre vitte, és rugdalta. A bántalmazásba becsatlakozott a verekedő férfi kiskorú fia és a másik gyerek is, akik többször arcon, valamint deréktájon megrúgták a már földön fekvő sértettet.
Ezt követően a férfi testvére is odaszaladt, és mellkastájékon többször megütötte, valamint megrúgta a fiatalt, akinek a verését ezután közösen folytatták tovább, összesen mintegy negyven rúgást és ütést mértek rá.
A férfiak ezután a bántalmazott fiatal társaira is rátámadtak, közülük az egyiket ököllel arcon ütötték, és talppal megrúgták úgy, hogy a közeli bokorba esett.

Az elkövetők cselekménye folytán az egyik sértett állkapocscsonttörést, míg a másik két személy könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfiak esetében bűnismétlés veszélyére, valamint arra hivatkozással tett indítványt a letartóztatásukra, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvány alapján az idősebb férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte, míg testvérét bűnügyi felügyeletbe helyezte.

A bíróság döntésével szemben a letartóztatásba került terhelt és védője, míg a másik gyanúsított esetében az ügyészség jelentett be fellebbezést a letartóztatás elrendelése érdekében.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 11:57, szombat | Kék hírek

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ): a csalók az Anydesk nevű programot próbálják meg letöltetni, hogy teljes hozzáférést kapjanak az áldozatok számítógépéhez, mobiltelefonjához.

2024. Március 01. 15:18, péntek | Kék hírek

Nőnek öltözve lopott idősektől egy férfi, vádat emeltek ellene

Magát nőnek álcázva lopott meg idős embereket egy férfi egy nővel, a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség mindkét gyanúsított ellen vádat emelt - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Roadpol-akció: több mint kétezer jogsértést követtek el teherautó- és buszvezetők

A rendőrök 2141 esetben állapítottak meg jogsértést a múlt heti Roadpol országos akcióban, amelynek során tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriztek Magyarország közútjain