Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2018. Július 09. 16:39, hétfő | Kék hírek
Forrás: feol.hu

Lövöldöztek a Sarló utcai óvodánál, ezúttal „csak” airsoft fegyverrel

Lövöldöztek a Sarló utcai óvodánál, ezúttal „csak” airsoft fegyverrel

Ismét lövöldöztek – igaz, valószínűleg csak airsoft fegyverrel – az egyik sűrűn lakott társasházi övezetben Székesfehérváron.

A rendőrséget is kihívták a fültanúk.

Székesfehérváron, a Sarló utcában található óvoda mellett hallották járókelők a lövéseket hét elején. A lövéseket hallva azonnal kihívták a rendőrséget, amely, tudomásunk szerint ki is ment helyszínelni. Ekkor találták meg a töltényeket, amelyek valószínűleg airsoft fegyverből származhatnak. Ezek a fegyverek elméletileg nem okozhatnak nagyobb sérüléseket, ám közterületen ezeket sem lehet használni. Valószínűleg kedden, ebédidő környékén történhetett az eset. Érdeklődésünkre a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a Székesfehérvári Rendőrkapitányság a kérdéses esettel összefüggésben garázdaság elkövetése miatt büntetőeljárást indított. A nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást egyelőre nem kívántak adni.

Egyelőre nem tudni, ki lövöldözhetett a lakótelepen

Ugyanaz a szabályozás vonatkozik az airsoft fegyverekre, mint a légfegyverekre, szögezte le a Fejér Megyei Hírlap kérdésére Szebenyi István, a Had- és Kultúrtörténeti Egyesület vezetője. Ez a fegyver pici sárga műanyag golyót lő ki, amely néhány méteren belül szintén tud súlyos sérüléseket okozni. A szakértő szerint 10-15 méteren belül erre van esély – ezért kell védőfelszerelés, ha valaki ilyennel játszik. Ezek a fegyverek ugyanis játékra lettek kitalálva, amely egyébként kizárólag engedéllyel üzemelő, elkerített területen történhet. Hadijátékokat szoktak vele játszani és gyakran nagyon hasonlít az eredeti, valós fegyverekhez, a játék hitelessége kedvéért. Az airsoft fegyver szabadon vásárolható, akár az interneten is megrendelhető.

feol.hu

Címkék: airsoft, fegyver

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.