Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Október 31. 08:18, csütörtök | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Magabiztosan jutott tovább a Magyar Kupában az Alba Fehérvár KC

Magabiztosan jutott tovább a Magyar Kupában az Alba Fehérvár KC

Az NBI/B-ben szereplő Mohács vendégeként lépett pályára a Magyar Kupa III. fordulójában az Alba Fehérvár KC.

Deli Rita együttese a szünetben még „csak” négy góllal vezetett, végül azonban kijött az osztálykülönbség a két csapat között.

Egy, az újonc Szent István SE elleni, kínkeservvel megnyert bajnoki után újabb kötelező győzelemmel „kecsegtető” találkozó várt az Alba Fehérvár KC. És ahogy pénteken lehetett látni, az ilyen meccsek hordoznak magukban némi veszélyt. Az NBI/B-s Mohácsi TE otthonában is meg kellett küzdenie a mérkőzés elején a fehérvári alakulatnak minden egyes gólért. A házigazdák pedig az esélytelenség nyugalmával, teher nélkül várták a Magyar Kupa III. fordulójában rendezett találkozót. Melynek elején egy darabig fej-fej mellett haladt a két gárda, Deli Rita lányai csak 4-4 után tudtak ellépni. A 19. perc elején Mendy góljával már három volt közte, a remekül küzdő mohácsiak azonban két perc alatt minimálisra csökkentették hátrányukat. A szünetig ezután nyílt az olló, harminc percnyi játék után 15-11-es fehérvári vezetést mutatott az eredményjelző.

A pihenő után alaposan rákapcsolt az Alba Fehérvár KC, Zazai vezérletével kevesebb mint kilenc perc alatt tíz gólosra növelte előnyét a gárda. És ekkor már sejthető volt, nem csak hogy a „mohácsi csoda” marad el, a másodosztályú gárda nem nagyon tudja megszorongatni sem NBI-es ellenfelét. Tíz gólon belül is már csak egyszer járt a Mohács, a találkozót Szarka Adrienn találata zárta le, az Alba Fehérvár KC végül magabiztos, 32-19-es győzelemmel jutott a Magyar Kupa következő, negyedik fordulójába. Walfisch Mercédeszék legközelebb majd a bajnokságban lépnek pályára, méghozzá november 6-án, Vácott.

Mohácsi TE – Alba Fehérvár KC 19-32 (11-15)

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.