Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Január 13. 06:38, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyar bankokat minősített le a Fitch - egy IMF megállapodás nem javíthat a bóvli kategórián

Magyar bankokat minősített le a Fitch - egy IMF megállapodás nem javíthat a bóvli kategórián

Négy magyar bankot is leminősített a Fitch Ratings.

Mint ismert a hitelminősítő múlt héten - a szuverén magyar adósosztályzattal együtt - az addigi 'A mínusz'-ról két fokozattal 'BBB'-re rontotta a kereskedelmi adósokra külön érvényben tartott besorolási országplafont.

Csütörtökön pedig bejelentette a hitelminősítő, hogy a CIB Bank Zrt., valamint a K&H Bank hosszú futamú adósosztályzatát is 'BBB'-re módosította 'A mínusz'-ról, negatív kilátással. A hitelminősítő emellett a CIB, a K&H, az Erste Bank Hungary Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. támogatási osztályzatát az eddigi legjobb, 1-es szintről 2-esre rontotta.

A múlt heti szuverén adósbesorolás rontását a Fitch a fiskális és növekedési aggodalmak mellett a finanszírozás egyre erősödő kockázataival indokolta. Közben a Fitch szuverén besorolásokért felelős igazgatója szerint jó lenne egy EU/IMF-megállapodás Magyarországnak, de ez csak az első lépés lenne, de nem jelentené az adósbesorolás kilátásának automatikus javulását, de a helyzetet újra kell majd értékelni.

Mindeközben a magyarországi kitettséggel kapcsolatos piaci aggályok felfelé hajtják az osztrák CDS árazását - közölte a Fitch. A kimutatás szerint az idei első heti európai szuverén átlagon belül a legnagyobb mértékben, 22 százalékkal Ausztria szuverén CDS-díjszabása emelkedett, utána Spanyolország és Magyarország következik 17, illetve 11 százalékos CDS-árnövekedéssel.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során