Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 18. 06:00, szombat | Sport
Forrás: MTI

Magyar labdarúgó-válogatott - Sipos Jenő: sok munka eredménye a hosszú távú, jó szereplés

Magyar labdarúgó-válogatott - Sipos Jenő: sok munka eredménye a hosszú távú, jó szereplés

szakmai stáb vezetésével elvégzett munka eredménye a magyar válogatott hosszú távú, jó szereplése és az Európa-bajnoki részvétel csütörtöki bebiztosítása Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője szerint.

"Az volt az egész dologban a legszomorúbb, hogy nem lehettek ott a szurkolók a stadionban a csapat mellett, az elmúlt időszakban megszokhattuk, hogy a magyar válogatott mérkőzésein rendre telt ház van és nagyon sok szurkoló kíséri el az együttest a külföldi mérkőzésekre is" - fogalmazott az M1 aktuális csatornának a bolgárok vendégeként végül Szófiában lejátszott 2-2-es döntetlen kapcsán Sipos Jenő, hozzáfűzve: erre ezúttal az ismert okok miatt nem kerülhetett sor, ettől függetlenül a nemzeti csapatnak sikerült kivívnia a kijutást.

"Példátlan, sportszerűtlen és kirívó volt a nemzetközi futballban, ahogy a szervezése zajlott ennek a mérkőzésnek" - szögezte le a mérkőzés helyszíne körüli közjáték kapcsán. Sokáig ugyanis azt sem lehetett tudni, hogy egyáltalán megrendezik-e az összecsapást, végül alig két nappal a meccs előtt dőlt el, hogy Szófiában kerül sor a találkozóra. Amint a szóvivő elárulta: konkrétan a felkészülést ez nem zavarta, a csapat körül dolgozóknak viszont sok álmatlan éjszakát okozott.

A nemzeti együttes 11 találkozó óta veretlen, ez Sipos meglátása szerint a Marco Rossi szövetségi kapitány és stábja vezetésével elvégzett munka eredménye. Kiemelte: fontos, hogy sorozatban harmadszor harcolta ki az Eb-részvételt a nemzeti csapat.

"Nem arról van szó, hogy egy-egy kiugró eredmény született az elmúlt időszakban, hanem hosszú távon, folyamatosan jó és egyenletes teljesítményt nyújtott a magyar válogatott. Ennek megvoltak az eredményei pontokban is és ez vezetett oda, hogy a csoportja élén áll jelen pillanatban, reméljük, hogy így marad vasárnap estére is" - tekintett előre.

A kvalifikációs sorozatot vasárnap 15 órától Montenegró ellen hazai pályán zárja a válogatott.

"Itt az alkalom, hogy a szurkolók megünnepeljék a csapattal együtt az Európa-bajnoki kijutást" - szögezte le. Mint mondta, a korai kezdés miatt már délben kinyitnak a Puskás Aréna kapui. Kérte a szurkolókat, hogy a stadionhoz közösségi közlekedéssel érkezzenek a parkolóhelyek hiánya és a rendőrségi zárások miatt, ezzel megkönnyítve saját dolgukat. Ugyancsak felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes időben, egy-két órával a kezdő sípszó előtt a helyszínre érkezni, illetve lényeges elemként hangsúlyozta, hogy esernyők, csomagok nélkül induljanak el a mérkőzésre. Az MLSZ programokkal, szurkolói aktivitásokkal készül a kilátogatók számára, a többi között lesz félórásra tervezett pódiumbeszélgetés 13 óra után, a tervek szerint aktív válogatott futballisták, Fiola Attila és Varga Barnabás részvételével. Lesz mezvásárlási lehetőség is, kapható lesz például az Eb-kijutásnak emléket állító póló is.

Címkék: Magyar válogatott

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.