Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Május 26. 07:44, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Magyarországra menekülnek németek a menekültek miatt

Magyarországra menekülnek németek a menekültek miatt

Egyre több német telepedik a Balatonhoz a német kormány menekültpolitikája miatti elégedetlenség és a menekültektől való félelem miatt

- tárta fel a Bayerische Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati televízió Report München című politikai magazinműsora.

A Report München honlapján szerdán közzétett riport szerint ingatlanügynökök a Balaton térségében arról számolnak be, hogy tavaly szeptember óta új jelenség tapasztalható a német ügyfelek körében: a menekülés a menekültek elől.

Egy ingatlanközvetítő azt mondta, hogy tíz német ügyfél közül nyolc a menekültek miatt akar kivándorolni Magyarországra.

A német kivándorlók értékelik, hogy a Balaton környékén nagy német közösség él, jó a klíma, hosszúak a nyarak és olcsó az élet. Újabban viszont az is számít nekik, hogy a magyar lakosság túlnyomórészt keresztény, és "alig vannak migránsok" - áll a riportról készített összefoglalóban, amely szerint a németek cserébe megbékélnek azzal, hogy Magyarország európai összevetésben a szegény tagállamok közé tartozik.

A műsor ugyanakkor bírálta a magyar menekültpolitikát, mondván,
tavaly szeptemberben "menekültek ezrei rekedtek emberhez nem méltó körülmények között a magyar főváros szívében".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén