Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Április 19. 09:01, vasárnap | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Már több mint 23 ezren haltak meg a koronavírus-járványban Olaszországban

Már több mint 23 ezren haltak meg a koronavírus-járványban Olaszországban

Olaszországban egy hét óta először ötszáz alá csökkent a koronavírus-fertőzés egy nap alatt szedett halálos áldozatainak száma, eddig összesen 23 ezer 227 beteg életét vitte el a kór

- közölte szombat este az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma több mint duplájára nőtt az utóbbi egy nap alatt.

A halottak száma az utóbbi huszonnégy órában 482-vel emelkedett, míg előző nap 575-re. Napi ötszáz alatt utoljára április 12-én volt a halottak száma, akkor 431 elhunyttal, azt megelőzően pedig március 19-én.

Az egy nap alatt újonnan igazolt fertőzöttek száma 809 volt, megugrott az előző napi 355-höz képest. A betegek száma meghaladta a 107 ezret, a gyógyultaké pedig a 44 ezret. Egész Olaszországban eddig több mint 1,3 millió vírustesztet végeztek.

A járvány kirobbanása óta 175 ezer 925 ember koronavírustesztje bizonyult pozitívnak.

A polgári védelem február 20. óta most először a hatóság római székházában tartott tájékoztató helyett interneten közölte a mindennapi adatokat.

A fertőzés gócpontjának számító Lombardiában egy nap alatt 761-gyel emelkedett az ismert fertőzöttek száma, ami sokkal több az előző napi 344-nél. A halottak száma egy nap alatt 199-cel emelkedett, míg pénteken 234-gyel. Lombardiában több mint tizenkétezren haltak meg, ez több mint fele az országos adatnak.

Az északi Lombardiában jelenleg több mint 34 ezer a betegek száma, ebből tízezren vannak kórházban, mintegy ezren intenzív osztályon. A közép-olaszországi Lazio tartományban 5600-an betegek, 1376-an vannak kórházban, 18-an intenzív osztályon. A déli Szicíliában 2600 fertőzöttet ápolnak, valamivel több mint ötszázan vannak kórházban, negyvenketten intenzív osztályon. Ezért a korlátozó intézkedések májustól tervezett feloldását az ezzel megbízott szakértői csapat más és más ütemben indítaná el az ország északi, középső és déli részén.

A járvány terjedésének február 20-i kezdete óta 131 orvos halt meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése