Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Április 15. 07:42, péntek | Belföld
Forrás: mti

Már több mint százezren jelentkeztek a TeSzedd! akcióra

Már több mint százezren jelentkeztek a TeSzedd! akcióra

Már 104 ezer önkéntes jelentkezett a TeSzedd! szemétszedési akcióra, amelyet hatodik alkalommal rendeznek meg - közölte Móni István projektvezető az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Móni István elmondta: 1490 helyszínt biztosan kitakarítanak majd. Április 18-án éjfélig várják a regisztrációkat - tette hozzá.

A projektvezető szerint szomorú, hogy még mindig szükség van az akcióra, még mindig van mit összeszedni, ugyanakkor évről-évre egyre több önkéntes csatlakozik és a visszatérő helyszíneken egyre kevesebb a szemét.

Az akció legfontosabb üzenete a tiszta területek látványa - mondta Móni István, mert az első szemét vonzza a többit.

Az önkéntesek kapnak kesztyűt, zsákokat, és balesetvédelmi oktatásban is részesülnek - tette hozzá. Jelezte: arra kérik az önkénteseket, hogy ha veszélyes hulladékot, egyebek mellett injekciós tűt, savat, állattetemet találnak, hagyják ott, értesítsék a szervezőket, akik továbbítják az információt az illetékes hatóságnak.

Kiemelte: vannak visszatérő csapatok, amelyek minden évben az elsők között jelentkeznek, regisztrálnak családok, baráti társaságok, munkahelyek, sőt egy megye, Bács-Kiskun is csatlakozott, felszólítva a helyi önkormányzatokat, hogy helyben szervezzenek szemétszedést.

Móni István közölte: tavalyelőtt 2200 tonna, tavaly 2300 tonna szemetet szedtek össze.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.