Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 18. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Március 31-ig lehet kitölteni a Nagy Magyar Filmteszt első fordulóját

Március 31-ig lehet kitölteni a Nagy Magyar Filmteszt első fordulóját

Március 31-ig válaszolhatnak a kérdésekre a 14 és 20 év közötti diákok a DUE Médiahálózat által indított Nagy Magyar Filmteszt elnevezésű vetélkedő első fordulójában.

A háromfordulós vetélkedőn 14 és 24 év közöttiek indulhatnak, akiknek filmtörténeti és filmes szakmai kérdésekben kell minél nagyobb ismerettel rendelkezniük - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Az első fordulóban a www.filmteszt.hu oldalon kell kitölteni az online tesztet. A legjobb ezer indulót hívják be a középdöntőbe, ahol már személyesen oldanak meg feladatokat. A 12 legügyesebb játékos kerül a döntőbe. A második és a harmadik forduló egy napon lesz, a Magyar film napja előestéjén, április 29-én Budapesten, az Akvárium Klubban.

A fődíj egy iPhone XS, de a második és a harmadik helyezett is egy kamerás okostelefonnal gazdagodik. A Nagy Magyar Filmtesztet immáron másodjára szervezte meg a DUE Médiahálózat, a Magyar Nemzeti Filmalap Támogatásával. Az első versenyen 17 ezer fiatal indult.

Mint írják, a DUE és a Filmalap a Nagy Magyar Filmteszttel is szeretné a klasszikus és új magyar filmeket népszerűsíteni, valamint a fiatalok filmes ismereteit bővíteni. A kérdéseket szakmabeliek írják és lektorálják, hogy a lehető legátfogóbb képet adják a magyar filmek legjaváról.

Címkék: film, filmteszt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.