Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2020. Augusztus 05. 09:39, szerda | Helyi
Forrás: fmc.hu

Még el sem készült a szabadidőközpont a Palotavárosi tavaknál, máris folyamatos a rongálás

Még el sem készült a szabadidőközpont a Palotavárosi tavaknál, máris folyamatos a rongálás

Az épülő sétányokban autóval tettek kárt, a még át nem adott, új sporteszközöket illegálisan használták az elmúlt időszakban a Palotavárosi tavaknál, az új szabadidőpark területén.

Autóval esős időben tönkretett sétány és szegélyek, letépett szalagok, a még nem véglegesen kihelyezett és át nem adott sporteszközök illegális használata - ezek a Palotavárosi tavak mellett épülő közösségi tereknél hetek óta tapasztalt jelenségek.

A város most felhívást tett közzé az ügyben: nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy az elkerített munkaterületre ne menjen be, a kivitelezés alatt álló eszközök és területek használata pedig szigorúan tilos!

Nagyszabású fejlesztések zajlanak a Palotavárosi tavak környékén. Pályázati támogatással új közösségi tereket, sport- és szabadidőközpontot, valamint parkolókat építenek a kivitelezők Székesfehérvár Önkormányzatának megbízásából. A munkák a veszélyhelyzet idején is folyamatosan zajlottak, nem történt leállás, ennek köszönhetően – egyelőre úgy tűnik, hogy – a véghatáridőt tartani tudják.

Nagyon megnehezíti a területen dolgozók számára a helyzetet az, hogy rendszeresen vannak rongálások, illetve, hogy az elkerített részekre is folyamatosan bemennek, a szalagokat leszakítják, a még át nem adott sporteszközöket is használják.

A rongolás nemcsak a közösségi tulajdonban kárt okoz, hanem balesetveszélyes is! A játszó-, illetve sporteszközök használata ugyanis csak a végleges lerögzítést, valamint egy független szervezet ellenőrzését követően kiadott tanúsítvány birtokában lehetséges.

A sétány építése is folyamatban van. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ez nem a gépjárművek, hanem a gyalogosok számára készül. Sajnos rendszeresen felmennek a sétányra személyautókkal, ami főleg esős időben nagy kárt okoz. Tönkreteszi az alapját és a szegélyeket.
Részátadásokkal törekszik az önkormányzat arra, hogy mindent a lehető leghamarabb a közösség használatba tudjon venni, de addig elsősorban saját biztonságunk és a megteremtett közös értékek megóvása a cél.

Kérik a lakosság, a horgászok és minden odalátogató türelmét, hogy ne használják a munkaterületet, illetve a kiépített parkolókat vegyék igénybe, és onnan sétálva közelítsék meg a partot. Vigyázzunk környezetünkre és közös értékeinkre!

fmc.hu

Címkék: rongálás

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 23. 10:18, szerda | Helyi

Tavaszig öt fehérvári óvodaudvar kap új burkolatot és játékokat

Uniós forrásból kezdődött Székesfehérváron játszóudvar-felújítási program júliusban, ütemezett munkaterv szerint.

2020. Szeptember 22. 10:48, kedd | Helyi

Koronavírus: csak a tünetek alapján, teszt nélkül is fertőzöttnek minősíthet a háziorvos

Szeptember 21-től már a tünetek alapján is koronavírusosnak minősítheti a pácienseket a háziorvos Magyarországon, teszt elvégzése sem szükséges.

2020. Szeptember 18. 09:52, péntek | Helyi

Tudatosan tervezhet Orbán: A komolyabb influenzaszezon elé lőtték be a járványcsúcsot

Egy gondosan megválasztott stratégia állhat az Orbán Viktor miniszterelnök által bemondott december végi, január eleji járványcsúcs mögött – véli egy szakértő.

2020. Szeptember 16. 21:35, szerda | Helyi

Orbán Viktor: 19 500 forintnál nem lehet drágább egy koronavírusteszt

Kötelező lesz a maszk a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, a szórakozóhelyeket pedig este 11 óra után be kell zárni.