Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Június 16. 18:47, péntek | Helyi sport
Forrás: albakosar.hu

Megakadályozni a kinti dobásokat!

Megakadályozni a kinti dobásokat!

Játékosaink pontosan tudják, pénteken nehéz dolgunk lesz, a Falco nem adja fel. Azzal, hogy kedden 86-77-re vertük a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely gárdáját, egy lépésre kerültünk az áhított aranyéremtől.

Amennyiben pénteken, 18 órakor sikerül nyernünk a vasi megyeszékhelyen, a tavalyi ezüst után a legfényesebb medál kerülhet játékosaink nyakába. Kanadai bedobónk, a tavasszal szezámcsont-töréssel bajlódó, visszatérése után ismét remeklő Justin Edwards megint kulcsfigura volt, 18 pontot szerzett, a meccs végén remekül szedte a lepattanókat, büntetőit pedig kíméletlenül értékesítette.

- Kemény csata volt a keddi is, nem játszottunk azzal az energiával, főleg az elején, ahogy kellene. Könnyű kosarakat kaptunk, aztán szereztünk mi is hasonlókat, egyre inkább átvettük az irányítást. Nagyon örülök a sikernek, az volt a legfontosabb, hogy a győzelmet megszerezzük. Úgy utazunk Szombathelyre, hogy lezárjuk a párharcot.

A keddi mérkőzésen nem csak Edwards remekelt, a többiek is átlag felettit nyújtottak. Ismét az Alba Fehérvár egyik legjobbja volt az amerikai irányító, Brandon Taylor. Túl azon, hogy nagyszerűen szolgálta ki a társakat, fontos pontokat is szerzett, összesen 11 egységet termelt.

- Nagyon nehéz meccs volt, nyerni akartunk mindenáron. A Falco erős csapat, távolról is veszélyesek, leginkább a kinti dobásaikat szerettük volna megakadályozni. Az első negyedet ezúttal sem kezdtük jól, ahogy a múlt szerdai, fehérvári meccsen sem, de végig bíztam abban, hogy a hátrányt képesek leszünk ledolgozni. Az idő múlásával egyre közelebb jöttünk, a félidő vége előtt a vezetést is átvettük, tehát volt elég időnk a győzelemre. Jól védekeztünk, támadásban pedig megtaláltuk az üres embereket, ennek köszönhettük a diadalt. Pénteken, Szombathelyen is győzni szeretnénk, persze, pontosan tudjuk, nagyon nehéz dolgunk lesz, ugyanis a Falco erős, egységes csapat, nem adja fel.

- Horog László

Címkék: alba regia, kosárlabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben