Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Szeptember 05. 09:59, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Megkezdte működősét Székesfehérvár új bölcsődéje, a Kis Gömböc a Maroshegyen

Megkezdte működősét Székesfehérvár új bölcsődéje, a Kis Gömböc a Maroshegyen

Megkezdte működését Székesfehérvár vadonatúj intézménye, a 56 férőhelyes Kis Gömböc Tagbölcsőde a Maroshegyen.

11 kisgyermek beszoktatása indult el hétfőn, az intézmény ezzel megnyitotta kapuit a családok előtt. Hamarosan elkészül az Úrhidai úton a járda, a gyalogátkelőhely és a közvilágítás is, ami biztonságossá és komfortossá teszi a közlekedést.

Hétfőn 11 kisgyermek számára kezdődött meg a beszoktatás időszaka, és ezzel elindult az új bölcsőde működése.

Székesfehérvár Önkormányzata mintegy egymilliárd forintos uniós forrásból építette fel az új, négy csoportszobás bölcsődét, amely a Székesfehérvári Százsorszép Bölcsőde tagintézményeként működik. Maroshegy a város egyik legdinamikusabban fejlődő része, ahol sok az építkezés és egyre több a fiatal, kisgyermekes család. Számukra nagy segítséget jelent az 56 férőhelyes Kis Gömböc, ami tehermentesíti a város más bölcsődéit.

A legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági előírásoknak megfelelő intézményben tapasztalt szakemberek dolgoznak, akik korábban a Szeder Tagbölcsőde munkatársai voltak. A Kis Gömböc főzőkonyhájában az itt gondozott gyerekek napi négyszeri étkezése mellett megoldják a Szeder Tagbölcsőde ebédjét, továbbá a speciális igényű gyermekek ellátását is. A nevet adó, három gömb formájú helyiségből sószobát, mozgásfejlesztőt és babakocsi-tárolót alakítottak ki.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője sajtónyilvános bejáráson nézték meg az új intézményt.

A helyszíni bejáráson dr. Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, hogy nagy öröm, amikor egy vadonatúj intézményt avat fel a város. Az Úrhidai út mellett épült bölcsődére nagy szükség volt, hiszen a szomszédos Harmatosvölgy lakóparkban és Maroshegy egészén folyamatosak az építkezések, és sok a kisgyermekes család, akik számára fontosak az intézmények. A Kis Gömböc egy szépen kivitelezett intézmény, ahol mintegy 100 személy kiszolgálására alkalmas konyha jött létre. A Kis Gömböc mindent tud, amit egy új bölcsődének tudnia kell, beleértve a csoportszobákat, az eszközparkot, a játékokat. Kiegészítő beruházásként, még az ősz folyamán elkészült a járda, a zebra és a gyalogátkelőhely az Úrhidai útnál, a későbbiekben pedig egy buszöblöt is kialakítanak.

„A Kis Gömböc Bölcsőde építészeti remekmű. Szülőként, nagyszülőként tudjuk, hogy a környezet is nevel. Az új intézményben olyan gyermekbarát építészeti megoldások jöttek létre, melyek hatnak a gyerekek esztétikai érzékére, emellett a játékszereket is jó szakmaisággal válogatták össze. A kiválasztott anyagok minősége, színe mind-mind jó hatással van a gyerekek fejlődésére.” – fogalmazott Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője. Arra kérte a lakókat és az autósokat, hogy a biztonság érdekében kölcsönösen figyeljenek, vigyázzanak egymásra!

Nyikos Bernadett tagbölcsőde-vezető hangsúlyozta, hogy nagy reményekkel, izgatottan kezdték el a munkát az új intézményben. Egy teljesen összeszokott, régi csapattal, teljes szakmai létszámmal indultak, ami jelentősen megkönnyíti a dolgukat. Az 56 férőhelyes Kis Gömböcbe eddig 54 kisgyermeket írattak be.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.