Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Május 09. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

MEGNYÍLT AZ AUTÓSOK SZÁMÁRA IS A DÉLI ÖSSZEKÖTŐ ÚT SZÉKESFEHÉRVÁRON

MEGNYÍLT AZ AUTÓSOK SZÁMÁRA IS A DÉLI ÖSSZEKÖTŐ ÚT SZÉKESFEHÉRVÁRON

Az autós forgalom előtt is megnyitották a déli összekötő utat.

A több mint négy kilométer hosszú, új szakasz 4,5 milliárd forintos európai uniós és kormányzati támogatásból épült meg, mellette végig kerékpárút fut, valamint a szükséges közműkiépítések, illetve fa- és növénytelepítések is megtörténtek.

A Sárkeresztúri és Seregélyesi utakat összekötő szakasz segít tehermentesíteni a város belső úthálózatát, és eddig csak kerülővel elérhető városrészeket kapcsol össze, megkönnyítve sok ember mindennapi közlekedését.

A déli összekötő út két végén, a belterületbe eső Juharfa, illetve Köles utcai szakaszokon 50 km/h-s, a hosszabb közbenső – külterületi – szakaszon pedig 70 km/h-s sebességgel lehet haladni a déli összekötő úton.

Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok öttusázó a megnyitás után az elsők között biciklizett a Seregélyesi út felől a Sárkeresztúri út irányába.

A beruházás részeként elkészült a Takarodó út és az Új Váralja sor bekötése a déli összekötő útba, illetve a Köles utcába. A fejlesztés keretében 1050 méter utat újítottak fel, 4085 méter új út és 4418 méter kerékpárút épült, illetve 5226 méter csapadékvíz-elvezetőt alakítottak ki. Az összekötő út mentén LED-es közvilágítás és négy körforgalom létesült. A beruházás 2020 szeptembere óta zajlott és határidő előtt elkészült.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.