Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Március 28. 09:04, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Megújult kápolna és épülő járda Börgöndön - közösségi házat is szeretne a városrész

Megújult kápolna és épülő járda Börgöndön - közösségi házat is szeretne a városrész

Börgöndpusztán, a Tó soron található Horgásztanyán szervezett lakossági fórumot Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a 14. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

A fórumon szó volt a tavalyi év fejlesztéseiről és az idei évi tervekről is. Börgöndön több mint 10 millió forintból épült újjá az 1920-ban épült Páduai Szent Antal-kápolna, új járdák épülnek és fejlődik a közvilágítás is.

A tavalyi évben több mint 10 millió forintból épült újjá Börgöndön az 1920-ban épült Páduai Szent Antal-kápolna, amelynek megújult a tetőszerkezete is.

A börgöndieket elsőként Dienesné Fluck Györgyi, a körzet önkormányzati képviselője tájékoztatta a tavalyi évben megvalósult fejlesztésekről, majd szólt az idei évi tervekről is. Elmondta, hogy folyamatban van a Murvás úton és a Fő utcán egy betonos járda építése, aminek építése már a télen elkezdődött. A fejlesztésről a 2018-as költségvetésben döntöttek és még az idei évben befejeződik. A képviselő hozzátette, hogy a fejlesztésre nagy szükség volt a városrészben, mert a korábbi murvás, keskeny járda nem nyújtott megfelelő biztonságot a gyalogosoknak. Dienesné Fluck Györgyi szólt arról is, hogy a tervek között szerepel az is, hogy egy saját művelődési háza legyen a városrésznek, az ehhez szükséges parkolók már megépültek az idei évben. Az idei évben tovább fejlesztik a Fő utca közvilágítását is.

A fórumon részt vett Cser-Palkovics András polgármester, Bozai István városgondnok, Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője is.

"Erős, összetartó közösség a börgöndieké, számos dolgot tesznek közösen a városrész érdekében. Az önkormányzatnak annyi a dolga, hogy segíti, támogatja ezt. Az elmúlt években számos javaslat fogalmazódott meg, ezeknek a fejlesztéseknek a zöme el is készült, vagy folyamatban van. Ezek közül talán a legfontosabb a bekötő út és az ehhez kapcsolódó közvilágítás, most egy belsőbb szakaszon a járda készül, megújult a kápolna, mellette összefogással kemence épült. Ami még hiányzik, az egy közösségi tér, ami már van Kisfaludon, vagy Feketehegy-Szárazréten. Ezt kérik az itt élők, ami egy hosszabb folyamat lesz. Elkészültek a tervek, valószínűleg pályázati forrás bevonására is szükség lesz." - mondta el a börgöndi fejlesztésekről Cser-Palkovics András polgármester. Ideiglenes megoldásként a Horgásztanya tulajdonosával egyeztet a város, a tervek szerint megállapodást kötnének, hogy bizonyos időközönként bérelnénk helyet az itt élők számára kulturális és közösségi programok szervezésére.

A fórumon részt vett Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is, aki a szemétszállítás kapcsán elmondta, jelentős fejlesztések előtt áll a cég, többek között 26 darab új kukásautó is érkezik. Az ügyvezető ígéretet tett arra is, hogy a jelenlegi negyedéves gyakoriságnál gyakrabban szállítják majd el az üveghulladékot.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.