Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Augusztus 23. 10:37, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Megvalósult a járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Szent György Kórházban

Megvalósult a járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Szent György Kórházban

Mintegy 300 millió forintos beruházás zajlott a Szent György Kórházban Európai Uniós és hazai források felhasználásával.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Közép-dunántúli régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén.

A járóbeteg és aktív fekvőbeteg ellátás mellett a krónikus és rehabilitációs betegellátás is fontos részét képezi az intézmény működésének.

Az európai uniós pályázat (Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program- 2.2.19-17-2017-00054) átfogó, stratégiai célja volt az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások fejlesztése, a mindenki számára egyenlő eséllyel hozzáférhető, emelt szintű járóbeteg szakellátás elérhetőségének biztosítása.

A beruházások középpontjában a műszerezettség javítása – akadálymentesítési szempontok érvényesítésével -, a fekvőbeteg kapacitás tehermentesítése, további progresszív ellátást nem igénylő kezelések biztosítása, esélykülönbségek csökkentése, betegelégedettség növelése és eszközbeszerzés állt.

A projekt érintette a II. Szakrendelőt Székesfehérváron, a móri valamint a sárbogárdi rendelőintézetet.

A fejlesztés részeként a székesfehérvári rendelőintézet 537 orvostechnikai eszközt (pl.: Ultrahang készülékek, átvilágító, fizikoterápiás kezelő torony, audiométer, vizsgálószékek, kézi-műszerek stb.) szerzett be.

A móri rendelőintézet 135 orvostechnikai eszközt kapott (pl: Pulzoxyméter, 12 csatornás EKG készülék, 9 programos izomstimulátor készülék, laringo-pharingo-fiberoscop, vizsgálóágyak, kézi-műszerek stb.), míg a sárbogárdi rendelőintézet 9 új eszközzel gazdagodott, egyebek mellett fizikoterápiás kezelőtoronnyal, magzatmonitorral.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.