Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Március 28. 19:55, szerda | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Megvillant az Alba, több mint hússzal nyert Szegeden

Megvillant az Alba, több mint hússzal nyert Szegeden

Szegeden játszott korábbról elhalasztott bajnokit az Alba Fehérvár, amelynek becsúsztak mostanában gyengébb meccsek is.

Ezúttal az elejétől koncentrált volt a Dzunics-csapat, és a Lóránt, Mohammed, Pointer trió eredményességére építve fölényesen nyert a Tisza-parti városban. Az alapszakaszból egy meccs maradt hátra, jövő szerdán Sopronban lépnek pályára a fehérváriak.

Trevis Simpson nélkül állt fel az Alba Szegeden, Alandise Harris ellenben visszatért a csapatba, igaz, nem a kezdőbe. Ott Sir'Dominic Pointer volt az egyik légiós, aki lepattanóval, szerzett labdával és öt ponttal vette ki részt a jó, 9-0-ás fehérvári kezdésből. Legalább ilyen fontos volt a jó védekezés, a Szeged a 4. percben szerezte első kosarát, azt is büntetőből. Lóránt harmadik duplájával már kilenccel vezetett az Alba, aztán a születésnapját ünneplő Keller Ákos is zsákolt egyet. Rosszul dobtak a hazaiak, a Fehérvár pedig remekül szedte a lepattanókat, az ellenfél palánkja alatt is. A büntetőket sem dobták be a szegediek, Mohammed ellenben kintről is jól célzott, és már tizenöttel ment az Alba (24-9). Hill harmadik gólpasszát osztotta ki, Horton is betalált, egyszerűen mindenben jobb volt a Fehérvár, és Lóránt utolsó másodperces kosara ehhez méltón zárta az első negyedet.

17 lepattanó került fehérvári, és csak 4 (!) szegedi kézbe tíz perc alatt, ez is mutatta a nagy fölényt. Pedig a Szedeák pár nappal korábban a táblázaton harmadik helyen álló Falco ellen huszonegy ponttal győzött hazai pályán. Az ellenállhatatlan Lóránt triplájával a második negyed elején már majdnem hússzal vezetett az Alba, és bár ebben a játékrészben hamarabb jöttek a hazai pontok, védekezésben nem tudott mit kezdeni ellenfelével a Szeged. Pointer újabb triplájával meglett a közte húsz, tizenegy perc játékidő alatt (38-16)… A remekül játszó Hill pihenőt kapott, ami után kicsit zökkent a játék. Labdákat adott el, lepattanókat engedett át az Alba és a pontok száma is messze volt az első negyed eredményességétől. A rövid holtponton Mohammed kosarai lendítették át a csapatot, szünetre huszonhárom pont előnnyel mehetett a Fehérvár.

Nem úgy tűnt, hogy megtalálta az ellenszert a térfélcsere után a Szeged, újabb Alba-lepattanók és kosarak után már majdnem harminc volt a különbség. Fortune és Csirics igyekezett faragni a hátrányon, de jött a tavaly éppen Szegedre kölcsönadott Filipovics és bevágott egy hármast. Sulovic pontjaival a harmadik negyeden belül vezettek a hazaiak, akik kihasználták, hogy sokkal kevésbé volt koncentrált az Alba játéka a korábbiaknál. Egy 11-3-as rohammal bejöttek húsz pont alá, a 2013-ban Fehérváron bajnok Juhos triplájával 61-43-ra zárkóztak. Lehetett volna még szorosabb is, de a büntetőket rosszul dobták, így a tizenhét eladott labdánál járó Alba nem került látótávolságon belülre számukra. Filipovics s Lóránt tett róla, hogy a negyedik negyedre ismét meglegyen a húszpontos előny, még ha a harmadik periódust meg is nyerte a Szeged.

Az Alba csapatkapitánya a záró játékrész elején is betalált, tizennyolc pontnál tartott ekkor. Ha valami, a rengeteg eladott labda bosszanthatta Dzunics Braniszlavot, aki Harrist nem vetette be a meccsen. Így négy légióssal játszott a bajnoki címvédő, közülük a hetedik gólpasszát kiosztó Hill zsákoltatta meg Lórántot – a kapitány 20 pontnál és 9 lepattanónál tartott, amikor pihenőt kapott. Mohammed lépett a helyére pontgyártásban, újabb triplájával végképp jelezte a hazaiaknak, kár reménykedniük (52-76). Pointer is masszív dupla-duplát épített, tizedik lepattanóját is lekapta, ezek a teljesítmények pedig bőven ellensúlyozták Juhos feljavuló játékát. Összességében a meccs elejétől uralta a játékot és magabiztosan nyert az Alba Fehérvár.

Naturtext-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár 63-85 (12-30, 11-16, 25-23, 15-16)

Alba-. Hill 6, Mohammed 20/6, Pointer 19/9, Lóránt 20/3, Keller Á. 8. Csere: Kovács Á. 2, Horton 4, Filipovics 6/6.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.