Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 08. 10:42, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Mintegy hatvan szakember dolgozik - Városgondnokság a Királyi Napokon

Mintegy hatvan szakember dolgozik - Városgondnokság a Királyi Napokon

Székesfehérvár Városgondnoksága szerves közreműködője a városi programoknak, így a Székesfehérvári Királyi Napoknak is.

Nem csak a vásárszervezést bonyolítja a Városgondnokság, hanem a szervezőkkel karöltve a cég munkatársai is részt vesznek a lebonyolításban és elengedhetetlen háttérmunkákat végeznek.

A Királyi Napokra már tavasz végétől elkezdenek készülni, hogy mire augusztusban kezdetét veszi az ünnepség minden készen álljon annak lebonyolításához. A Városgondnokság karbantartó, köztisztasági illetve a rendezvény és értékesítési csoportjának mintegy hatvan munkatársa dolgozik azon, hogy a Királyi Napok programsorozat sikeres legyen.

A karbantartási csoport harminc fős szakembergárdája felel a megfelelő elektromos rendszer kiépítéséért, a vízvételi helyek működéséért. Ők szállítják ki a vásárhoz szükséges eszközöket, faházakat és asztalokat, amiket folyamatosan karbantartanak és a vásár ideje alatt non-stop szolgálatot látnak el, hogy a rendezvény háttérinfrastruktúrája biztosított legyen.

A vásározók közül idén mintegy kétszer annyian jelentkeztek a Királyi Napok árusító helyeire, ami jól jelzi a rendezvény rangját és nagyságát - mondta Tóth Marianna a Városgondnokság rendezvény és értékesítési csoportjának vezetője. Közel hetven asztalon és faházban lesznek vendéglátósok, népi iparművészek és kereskedők a Belvárosban a Liszt Ferenc utcától egészen a Magyar Király előtti térig.

A parkfenntartási csoport az előkészítéssel járul hozzá a Királyi Napokhoz, hiszen a munkákat úgy ütemezik, hogy az érintett közterületeken a rendezvény kezdetére legyenek szépek a zöldterületek.

A Királyi Napok ideje alatt a Városgondnokság köztisztasági csoportja is megerősített és folyamatos jelenléttel lesz ott a Belvárosban. Összesen 20 köztisztasági dolgozó vesz részt a rendszeres takarításban, hiszen összességében több tízezren látogatják a rendezvényt. A Fő utcán ilyenkor vizes gépi takarítást is végeznek, hiszen óhatatlanul leesik egy-két fagylalt, kiömlenek italok vagy leesik valamilyen étel, ami nyomot hagy a burkolaton. Éppen ezért ilyenkor vizes kefére cseréljük a fejet a seprőautóban is, ami naponta végigtakarítja a Fő utcát a rendezvény ideje alatt - mondta Keresztes Gábor a köztisztasági csoport vezetője.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.