Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Szeptember 14. 09:30, csütörtök | Helyi
Forrás: feol.hu

Műtétek sora mögötte és előtte: továbbra is válságos a börgöndi repülőnapon súlyosan sérült kislány

Műtétek sora mögötte és előtte: továbbra is válságos a börgöndi repülőnapon súlyosan sérült kislány

Még mindig válságos állapotban van a budapesti gyermekkórházban ápolt 9 éves kislány, aki a börgöndi repülőgép balesetben égett meg.

Szülei állapota továbbra is stabil, testvérét a fehérvári kórházból már hazaengedték.

Egy Somogy vármegyei településről érkezett a család szeptember 10-én, vasárnap a börgöndi repülőnapra, ahol a földre zuhanó gép épp autójuk mellett csapódott a földbe. A robbanás súlyos égési sérüléseket okozott, a sérülteket mentőhelikopter szállította budapesti és fehérvári kórházakba. A kórházaktól kapott információk szerint a Honvédkórházban ápolt szülők állapota súlyos, de továbbra is stabil, a Bethesda Gyermekkórház égési osztályán kezelt kislány állapota válságos. Számos műtét van mögötte és még vár is rá.

Hogyan került a tragédia helyszínére az autó?

- Az a terület nem a nézők számára kijelölt hely volt, a rendezvény színhelyétől nem vezet út oda. Ezért sem lehetséges, hogy egy polgárőr engedte volna arra a helyre a személyautót, ahol az kigyulladt a lezuhanó repülőgép miatt

– Az Albatrosz Repülő Egyesület szeretne köszönetet mondani a vasárnapi repülőkatasztrófa során a mentésben résztvevőknek – folytatta az egyesület elnöke. – A mentők egy percen belül a helyszínre érkeztek, a tűzoltók két-három perc elteltével értek oda. A Magyar Honvédség katonái, akik részt vettek a programban, azonnal a helyszínre siettek és segítettek. A később érkező hivatásos városi tűzoltóknak is köszönjük a szakszerű munkát, de a polgárőröknek is hálával tartozunk, akik biztosították a látogatók távozását. Az egyesület tagsága imádkozik a sérültek mielőbbi felépüléséért.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.