Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Május 16. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nálunk is betilthatják a kezelési költséget

Nálunk is betilthatják a kezelési költséget

Csökkenhetnek a fogyasztási hiteleket felvevők terhei, ha német mintára Magyarországon is betiltják az utánuk felszámított kezelési költséget – írja a Magyar Nemzet. A német legfelső bíróság egy konkrét perben úgy döntött, hogy a 2011 után kötött valamennyi fogyasztásihitel-szerződés után megtiltja kezelési költség felszámítását.

Az ítélet szerint az adminisztrációs, tanácsadási és hitelbírálati díj kiszámlázása azért törvénytelen, mert ezek mögött olyan munkafázisok vannak, amelyek kizárólag a bank érdekét szolgálják. Idehaza a fogyasztási hiteleknél több bank is felszámít ilyen jellegű, elsősorban kezelési költségeket. Amennyiben nálunk is tiltott lesz a költség kiszámlázása, úgy jelentős összegtől eshetnek el a bankok. Tavaly év végén ugyanis 350-400 milliárd forintnyi fogyasztásihitel-állományt tartottak számon hazánkban. Ha ennek csak a töredékénél számítottak fel kezelési költséget, akkor is komoly összegről van szó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere