Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Július 13. 07:23, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Négy településen lesz időközi választás vasárnap

Négy településen lesz időközi választás vasárnap

Négy településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap: Hácson, Kunpeszéren és Pusztaradványban polgármestert, Orgoványon községvezetőt és helyi képviselőket is választanak.

A Somogy megyei Hácson azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert a község eddigi vezetője, Molnárné Kubik Zsuzsanna (Fidesz-KDNP) egészségi okok miatt áprilisban lemondott. A posztra a jelenlegi alpolgármester, Csökli Orsolya függetlenként, Szép Erzsébet pedig a Magyar Munkáspárt színeiben aspirál. A község választási névjegyzékében valamivel több mint 300-an szerepelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pusztaradványban azért lesz időközi választás vasárnap, mert a település független polgármesterét, Tomkó Sándort - szándékos bűncselekmény elkövetése miatt - a Miskolci Törvényszék méltatlannak nyilvánította a poszt betöltésére. A polgármester megbízatása március 22-én szűnt meg. A tisztségért hárman indulnak: Balog István a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, míg Rozsnyainé Karaffa Ágnes és Horváth Gyula függetlenként. A választói névjegyzékben mintegy 150-en szerepelnek.

A Bács-Kiskun megyei Kunpeszéren a település korábbi vezetője, Németh László (független) nyugdíjba vonult, és ezért lemondott tisztségéről április 9-i hatállyal. A posztért öten indulnak: Szilágyi András a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, valamint Fehér Ferenc, Kálózi Sándor, Tabányi Annamária és Jurászikné Lakos Mónika Hajnalka függetlenként. A választói névjegyzékben mintegy 600-an szerepelnek.

A szintén Bács-Kiskun megyei Orgoványon polgármestert és képviselőket is választanak vasárnap, miután a képviselő-testület március 29-én feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért öten indulnak: a jelenlegi polgármester, Lóczi Boglárka (Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum) mellett Maszlik István, Gál Szilvia és Stégner István függetlenként, továbbá Bencsik Mihály a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A hat képviselői helyre huszonöten pályáznak: tizenkilencen függetlenek, hatan pedig a Magyar Munkáspárt jelöltjei. A település választói névjegyzékében több mint 2700-an szerepelnek.

Címkék: időközi, választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során