Hírek
2019. Október 04. 06:28, péntek |
Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay
Német kolbásztermékeket hívtak vissza
Az eddigi információk alapján Magyarországra nem érkeztek a cég termékeiből.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra figyelmeztet a honlapján, hogy a Németországba - például a müncheni sörfesztiválra - és hét másik érintett országba utazók ne fogyasszanak a Wilke Wurstwaren vállalat által előállított kolbásztermékekből.
A hivatal az EU RASFF rendszerén október 2-án este érkezett információk alapján közölte: az észak-hesseni állategészségügyi hivatal azonnali hatállyal bezárta a Wilke Wurstwaren vállalat Twistetal-Berndorfban lévő gyárát, mert két halálesetet és 37 megbetegedést is összefüggésbe hoztak a cég termékeinek fogyasztásával.
A Robert Koch Intézet szerint 99,6 százalék a valószínűsége annak, hogy a liszteriózis megbetegedéseket a vállalat által gyártott pizzaszalámiban és főzött kolbászában található Listeria monocytogenes baktérium okozta.
A gyártó cég neve Wilke Waldecker Fleisch- und Wurstwaren GmbH & Co. KG, az érintett tételek: Ováljel: DE EV 203 EG, minőségmegőrzési időtől függetlenül.
Az érintett országok: Németország, Belgium, Dánia, Ausztria, Hollandia, Svédország, Írország és Franciaország. Pontos elosztási lista még nem áll rendelkezésre.
Ezek érdekelhetnek még
2025. November 16. 08:34, vasárnap | Belföld
MÁV: december 14-től érvényes az új menetrend, egyes vonalakon bővülhetnek a szolgáltatások
2025. November 16. 08:31, vasárnap | Belföld
Orbán Viktor nagyon megdicsérte saját kormányzását
A miniszterelnök szerint Magyarországon van az egyik legstabilabb és leghatékonyabb kormányzás Európában.
2025. November 15. 08:37, szombat | Belföld
Magyar Levente: a tervezett ütemben épül Magyarország tengeri kikötője Triesztben
2025. November 15. 08:36, szombat | Belföld
A nemzeti konzultáció kitöltését kéri a miniszterelnök
Most még időben vagyunk, elmondhatjuk a véleményünket a brüsszeli bürokraták és a magyar baloldal háborús gazdasági terveiről - véli Orbán Viktor.
