Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 08. 09:26, csütörtök | Helyi
Forrás: feol.hu

Olvasóink írták: Negyedéves számlák érkeznek egyszerre a Depóniától

Olvasóink írták: Negyedéves számlák érkeznek egyszerre a Depóniától

Olvasónk azzal a kérdéssel fordult lapunkhoz: miért érkeznek meg későn és egyszerre a Depónia Nonprofit Kft. negyedéves számlái?

A Székesfehérváron és a városon kívül még több mint hatvan másik településen (köztük Abán, Csóron, Seregélyesen és Válon) szemétszállításért felelős cég, a Depónia Nonprofit Kft. ezidáig nem küldte meg a 2017-es harmadik és negyedik negyedévi számlákat, a hozzájuk tartozó csekkel együtt – nehezményezte olvasónk.

A székesfehérvári férfi emellett azt is hangsúlyozta: sokaknak megterhelő, hogy a szinte egyszerre kiküldött csekkeken mindössze pár hetes befizetési határidő szerepel, két, egymáshoz közel eső időponttal. Az üggyel kapcsolatban megkerestük az illetékeseket.
Polónyi Dóra, a Depónia Nonprofit Kft. PR-vezetője előzményként elmondta: a 2016. április 1-jét követő teljesítések esetén – a jogszabály előírása alapján – a közszolgáltatók nem számlázhatnak közszolgáltatási díjat az ingatlanhasználók, gazdálkodó szervezetek és az intézmények felé. A díj számlázására kizárólag a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. jogosult.

– A 2017. évi harmadik és negyedik negyedév kiszámlázása az informatikai adategyeztetés miatt csúszik, tehát ezen időszakokra még nem ment ki hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat tartalmazó számla az NHKV részéről. Jelenleg a harmadik negyedév van kiküldés előtt – nyilatkozta a szakértő.

– A fizetési határidő megállapítása a kormányrendelet alapján történik: a közszolgáltatási díjról a koordináló szerv negyedévente állít ki számlát 15 napos fizetési határidővel. Így a harmadik és negyedik negyedévi számla fizetési határideje között biztosan lesz 15 nap különbség – tette hozzá az illetékes.

Emellett – mint azt Polónyi Dóra elmondta – a hulladéknaptár nem megfelelő formátumáról is érkezett visszajelzés a szakemberekhez. A lakosok számára a 2018-as évre vonatkozó hulladéknaptár elérhető a Depónia weboldalán található településkeresőn keresztül, valamint az azt igénylők a Sörház tér 3. szám alatt található ügyfélszolgálat nyitva tartási idejében kérhetnek nagyobb formátumot.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.