Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. November 10. 16:16, szombat | Kék hírek
Forrás: feol.hu

Öngyújtót kért, majd kirabolta áldozatát egy férfi Fehérváron

Öngyújtót kért, majd kirabolta áldozatát egy férfi Fehérváron

A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a férfinek a letartóztatását,

aki november 8-án Székesfehérváron a délelőtti órákban egy a járdán gyalogosan közlekedő sértettet kirabolt.

A férfi öngyújtót kért a sértettől, majd miután a sértett jelezte, hogy nem tud számára adni, a férfi elment mellette, ezt követően jogtalan eltulajdonítási szándéktól vezérelve hátulról megragadta a nő ruháját annak érdekében, hogy értéktárgyait akár személy elleni erőszak alkalmazásával megszerezze. A sértett a táskát magához szorította, a gyanúsított ekkor ellökte, a nő a térdére és az alkarjára esett. A gyanúsított a táskát a benne lévő készpénzzel, hivatalos okmányokkal, mobiltelefonnal, valamint bankkártyával a nőtől elvette, majd a helyszínről elmenekült.

A férfi ezt követően a készpénzt magához vette, majd a táskát az árokba dobta és otthonába ment. A rendőrség a lakásában a gyanúsítottat elfogta, az eldobott táskát a benne lévő értéktárgyakkal és okmányokkal lefoglalta, majd a készpénz kivételével a sértett részére kiadta.

Az őrizetben lévő gyanúsított többször volt büntetve hasonló bűncselekmények miatt, cselekményét röviddel a vele szemben más bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésből történt feltételes szabadságra bocsátását követően követte el. Mindezekre figyelemmel alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.
A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés jogerős.

feol.hu

Címkék: kék hírek, lopás, tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.