Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. December 01. 07:36, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Összefogás a családokért – ismét megrendezik a nagy városi karácsonyi adománygyűjtő akciót

Összefogás a családokért – ismét megrendezik a nagy városi karácsonyi adománygyűjtő akciót

Székesfehérvár Önkormányzata hét szociális szervezettel, intézménnyel közösen ismét meghirdette a városi karácsonyi adománygyűjtő akciót.

December 1-je és 15-e között várják a tartós élelmiszereket, édességeket, szaloncukrot és gyümölcsöket az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ raktárában.

A szervezetek az általuk pártfogolt családoknak karácsonyig juttatják el a csomagokat.

A szükségben élő, rászoruló családokat támogató akció az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, a Székesfehérvári Szociális Alapítvány, az Alba Caritas Hungarica Alapítvány, a Smart Grant Alapítvány, a Szegényeket Támogató Alapítvány, az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület és a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete és Székesfehérvár Önkormányzata összefogásával valósul meg.

„A tavalyi év sikere alapján a szervezetekkel, intézményekkel együtt úgy gondoltuk, hogy idén is meghirdetjük az akciót. 2023-ban nagyon sok adományt tudunk összegyűjteni, így a székesfehérváriak több száz családnak tudták szebbé, boldogabbá tenni az ünnepet. Ezt szeretnénk most is kérni!” – fogalmazott Mészáros Attila alpolgármester, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik adományozóként csatlakoznak az akcióhoz, és segítik a családokat.

Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője arról beszélt, hogy korábban egy nagyobb, céges felajánlásnak köszönhetően nagyon sok tisztítószert kaptak, így arra egyelőre nincs szükség. Jó szívvel fogadják viszont a tartós élelmiszereket, az édességeket, a csokoládék, a szaloncukrot és a gyümölcsöt.

A támogatásokat az Irányi Dániel utca 4. szám alatti intézmény raktárában fogadják hétfőn, kedden és szerdán 8.00 és 16.00 óra között, szerdán 8.00 és 18.00 óra között, míg pénteken 8.00 és 13.00 óra között.

Nyitvatartási időn kívül rendelkezésre áll az udvaron található adománygyűjtő automata is. December 15-ét követően az adományokat válogatják, szortírozzák, és karácsonyig a szervezetek, intézmények közreműködésével eljuttatják a gondozott családok számára.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.