Városlista
2020. május 28, csütörtök - Emil, Csanád

Hírek

2020. Május 23. 10:29, szombat | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Összefogással valósult meg Fehérváron a mentők kocsifertőtlenítő-állomása

Összefogással valósult meg Fehérváron a mentők kocsifertőtlenítő-állomása

Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával készült el a Mentőállomás mellett az a mentesítő zóna, ahol a mentőautók fertőtlenítése történik.

A megvalósításhoz a Videoton RBD szurkolói csoportja is hozzájárult, akik különleges, címeres maszkok gyártásából és eladásából származó bevétellel segítettek.

Bízunk abban, hogy országosan is sikerült mintát adni ezzel a fejlesztéssel – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. A város 18.3 millió forintnyi támogatást adott a megvalósításhoz és amennyiben a későbbiekben utólagosan finanszírozná a beruházást az állam akkor azt a pénzt a mentőállomásra lehet majd fordítani – emelte ki. Nagyon szép példája ez az együttműködésnek, hiszen az RBD jelezte a városnak, hogy szeretnének tovább segíteni és az adományszámlán keresztül.

Az RBD mindig próbál segíteni Székesfehérvárnak. Most azzal, hogy csináltattunk jó pár Videoton és Székesfehérvár címerével ellátott maszkot, aminek az eladásából befolyt félmillió forintot utaltuk át adományként – mondta Rotter Balázs az RBD képviseletében.

Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója elmondta, hogy amikor egy koronavírus gyanús, vagy igazolt beteget a mentő beszállít a kórházba, akkor ezután a teljes mentőautót ki kell fertőtleníteni, a bajtársaknak a védőfelszerelés cserélni kell és pótolni. Három konténerből és egy járműfolyosóból álló rendszer valósult meg, ami tökéletesen alkalmas erre a feladatra. A fehérvári mentesítő zóna egyedülálló az országban, ami a város hozzájárulásával valósulhatott meg. Az együttműködés nagyon szép példája, hogyan lehet összefogni. A székesfehérvári mentőállomás nevében Reszegi Imre vezető mentőtiszt fejezte ki köszönetét.

szekesfehervar.hu

Címkék: mentők, polgármester, vidi

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 27. 10:13, szerda | Helyi

Pünkösdi ökotúrák a Sóstó Természetvédelmi Területen

A közel két hónapos kényszerszünet után, most újra indulnak programok a Sóstó Látogatóközpontban. A pünkösdi hosszú hétvége mindhárom napján várjuk a szabadba vágyókat Ökotúrára.

2020. Május 24. 09:45, vasárnap | Helyi

Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésének legfőbb eseményei közé egy gyors Vidi-, és egy hazai hajrágól sorolható.

2020. Május 17. 20:20, vasárnap | Helyi

Amikor a tervezők álma beteljesül - nézze meg milyen csodálatosan zöld az Országzászló tér

Gyönyörű szépen kizöldült a két éve teljesen felújított Országzászló tér és csodálatosan bontja leveleit a tér megmentett nagy platánja is.

2020. Május 17. 20:14, vasárnap | Helyi

Hétfőtől az első ajtón is fel lehet szállni az autóbuszokra

Hétfőtől újabb változások lépnek életbe a közösségi közlekedésben: már az első ajtón is fel lehet szállni az autóbuszokra, lehet a buszokon jegyet venni,