Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Május 23. 10:29, szombat | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Összefogással valósult meg Fehérváron a mentők kocsifertőtlenítő-állomása

Összefogással valósult meg Fehérváron a mentők kocsifertőtlenítő-állomása

Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával készült el a Mentőállomás mellett az a mentesítő zóna, ahol a mentőautók fertőtlenítése történik.

A megvalósításhoz a Videoton RBD szurkolói csoportja is hozzájárult, akik különleges, címeres maszkok gyártásából és eladásából származó bevétellel segítettek.

Bízunk abban, hogy országosan is sikerült mintát adni ezzel a fejlesztéssel – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. A város 18.3 millió forintnyi támogatást adott a megvalósításhoz és amennyiben a későbbiekben utólagosan finanszírozná a beruházást az állam akkor azt a pénzt a mentőállomásra lehet majd fordítani – emelte ki. Nagyon szép példája ez az együttműködésnek, hiszen az RBD jelezte a városnak, hogy szeretnének tovább segíteni és az adományszámlán keresztül.

Az RBD mindig próbál segíteni Székesfehérvárnak. Most azzal, hogy csináltattunk jó pár Videoton és Székesfehérvár címerével ellátott maszkot, aminek az eladásából befolyt félmillió forintot utaltuk át adományként – mondta Rotter Balázs az RBD képviseletében.

Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója elmondta, hogy amikor egy koronavírus gyanús, vagy igazolt beteget a mentő beszállít a kórházba, akkor ezután a teljes mentőautót ki kell fertőtleníteni, a bajtársaknak a védőfelszerelés cserélni kell és pótolni. Három konténerből és egy járműfolyosóból álló rendszer valósult meg, ami tökéletesen alkalmas erre a feladatra. A fehérvári mentesítő zóna egyedülálló az országban, ami a város hozzájárulásával valósulhatott meg. Az együttműködés nagyon szép példája, hogyan lehet összefogni. A székesfehérvári mentőállomás nevében Reszegi Imre vezető mentőtiszt fejezte ki köszönetét.

szekesfehervar.hu

Címkék: mentők, polgármester, vidi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.