Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. December 12. 17:56, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

ÖT ÉS FÉL MILLIÁRDBÓL ÉPÍT ÚJ KOMPLEXUMOT A VIDEOTON EAS KFT. SZÉKESFEHÉRVÁRON

ÖT ÉS FÉL MILLIÁRDBÓL ÉPÍT ÚJ KOMPLEXUMOT A VIDEOTON EAS KFT. SZÉKESFEHÉRVÁRON

Öt és fél milliárd forintból egy új komplexumot épít a Videoton EAS Kft.

A húszezer négyzetméteres csarnoknak, ahol a gyártóterület mellett, korszerű raktár és irodák is épülnek kedden rakták le az alapkövét a Videotonban. A beruházást teljesen saját erőből valósítja meg a cég. A Videoton egyébként 2018-ban, több mint 12 milliárdnyi beruházást hajt végre Székesfehérváron.

A legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari cégcsoport, a VIDEOTON HOLDING ZRt. tagvállalataként a VIDEOTON EAS Kft, több mint ötvenéves tapasztalatra támaszkodva valósítja meg elképzeléseit az elektronikai gyártás területén.

A vállalat a modern gépparkjának és technológiájának köszönhetően komplex és versenyképes szolgáltatást nyújt vevőinek az ipari, vasúti, háztartási elektronika és az épületautomatizálás területén. Vevői között pedig nem csak a piacvezető globális ipari csoportok, hanem nagy múltú közepes cégek és egyre több innovatív start-up vállalkozás is megtalálható.

Klambauer Csaba, a VEAS Ügyvezető igazgatója elmondta, hogy jelenleg 17 ezer négyzetméteren gyártanak és 770 főnek biztosítanak munkát. "Jelentős volt a növekedés az elmúlt időszakban és ezzel együtt az árbevétel is jelentősen növekedett, illetve bővülés elé néz a VT Autóelektronika is. A jelenlegi gyártócsarnok mellett épül egy húszezer négyzetméteres komplexum, melyben 8500 négyzetméternyi gyártóterület, 4500 négyzetméter raktár és korszerű irodák lesznek." Kiemelte, hogy mit sem ér a beruházás a megfelelő munkaerő nélkül, így 2019-re ezer főre szeretnék bővíteni az állományt és a vevők elvárásainak megfelelően a szellemi állományú dolgozók körét is bővítik.

A beruházás 2018 év végére fejeződhet be és a felszabaduló helyre a VT Autóelektronika költözik. Terveik szerint az évi 70 millió eurós árbevétel pedig eléri majd a 100 millió Eurót is.

Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium Vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter üdvözletét tolmácsolta. Kiemelte, hogy a Videoton árbevételének több, mint a 70 százaléka külföldi vevőktől származik és nem csak összeszerel, hanem a termékek fejlesztésében is részt vesz. A Videoton abban erős, hogy olyan szolgáltatást nyújt a vevőinek, amit ma Magyarországon nem tud senki jobban. A Videoton a jövő zálogát is jelenti és utat mutatnak a KKV-knak - mondta.

"Aki a Videotonban dolgozik, tudja, hogy egy ilyen beruházás nagyon megfontolt döntésfolyamat eredménye" – mondta Cser-Palkovics András polgármester. „Ez az újabb fejlesztés a város és környékének fejlődését is szolgálja és a jövőbe vetett bizalom jele is. Székesfehérvár életében a Videoton több, mint egy gazdasági szereplő: egy közösségi erő.”

Nem csak a VEAS, hanem a teljes Videoton számára óriási lépés a fejlesztés és évtizedek óta a Videoton legnagyobb építkezése.

Sinkó Ottó a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy annak idején elektronikai szerelésre épült az-az épület, ahol jelenleg működik a VT Autóelektronika és a VEAS, melyek kinőtték már a jelenlegi csarnokot. "A Videoton 170 milliárd forintos árbevételből a két cég 75 milliárd forintot teljesít és elkerülhetetlen volt már egy új csarnok építése a megrendelések bővülése miatt." Már zajlik az építkezés, mindeközben új üzletekhez jutott a VEAS és lehetséges, hogy a tervezettnél még nagyobb lesz a csarnok. A bővítés mindkét cégnek és a Videoton egészének is nagy lökést fog adni. Kiemelte, hogy nő azoknak az üzleteknek a súlya, amit a Videoton, a komplexitása miatt nyer el a fehérvári vállalat és az összes cégnek egyfajta lökést fog adni a bővítés.

Lakatos Péter a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója mindössze annyit mondott a beruházás sajtótájékoztatóján, hogy „töltsük meg nyereséges munkával az új csarnokot.”

szekesfehervar.hu

Címkék: Fejlesztések

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.