Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Szeptember 16. 08:57, hétfő | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Ouzas lehúzta a rolót – legyőzte a Volán a Linzet

Ouzas lehúzta a rolót – legyőzte a Volán a Linzet

A pénteki 0-5 után hazai pályán egyetlen gól is elegendő volt ahhoz, hogy a Hydro Fehérvár AV19 legyőzze a Linz együttesét, ezzel megszerezze első pontjait az EBEL idei szezonjában.

Ebben a szezonban tizenegy csapat szerepel az osztrák hokiligában, így például a Linz vasárnap játszotta első meccsét az új idényben, míg a Volán pénteken Klagenfurtban már túl volt a rajton. A 0-5 után azonban hazai pályán javítani tudott a Hydro Fehérvár AV19, és megszerezte első győzelmét első hazai meccsén. Az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban nem kezdett rosszul a Linz, de korábbi kapusukat olyan nagyon nem tették próbára, Michael Ouzasnak nem volt sok dolga. Még akkor sem, amikor Szabó Bence kiállítása miatt emberelőnyben kerültek a vendégek. Negyedóra telt el a meccsből, amikor jött az első fehérvári előny, az előnyből pedig nem pergett le egy perc, amikor egy remek Kuralt-Timmins-Yogan összjáték végén utóbbi bevette Kickert kapuját, ezzel pedig megszerezte a vezetést a Volánnak, illetve szezon első fehérvári gólját is a „nyári szerzemény” jegyezte ezzel. A harmad végéig inkább a Linz volt aktívabb, de komoly egyenlítési lehetőségük nem akadt. A második harmad kifejezetten izgalmasra sikeredett, Ouzasnak is jóval több dolga akadt, és a fehérvári alakulat is jó néhány tetszetős, egyérintős akciót vezetett, melynek végén akár a második hazai gól is megszülethetett volna. Ehhez legközelebb Andrew Sarauer állt, aki a harmad végén került helyzetbe, de lövését hatalmas bravúrral, és egy spárgával védte Kickert. A záró harmadban lehetett érezni, ha megszerzi a második gólt a Volán, azzal eldönti a meccset, erre a legnagyobb esély a játékrész derekán mutatkozott, amikor Raphael Wolf kapott 2+2 perces kiállítást, a négy perc előnyben ugyan eljutott helyzetekig a Volán, nem sikerült betalálni. Az utolsó két percre levitte kapusát a Linz, és Leblerék komoly tűzijátékot rendeztek Ouzas kapuja előtt, de az ex-linzi halóőr több bravúrt is bemutatva egy shoutouttal zárta a meccset. A Fehérvár így, ha csak minimális különbséggel is, de legyőzte a Linz gárdáját, és három ponttal a „zsebben” várhatja a jöv hétvégi két hazai mérkőzését!

Hydro Fehérvár AV19 – Linz 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
Gólszerző: Yogan 15.p.

szekesfehervar.hu

Címkék: Fehérvár AV19, hoki

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet