Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. December 05. 12:55, hétfő | Belföld
Forrás: NAV

Parkolóban fejtették át a gázolajat egy traktorból egy teherautóba

Parkolóban fejtették át a gázolajat egy traktorból egy teherautóba

A NAV munkatársai ellenőrizték a járműveket és lefoglalták az üzemanyagot. Az ügyben a szabálytalanságok miatt már a katasztrófavédelem is vizsgálódik.

Magyar rendszámú kisteherautót és traktort ellenőriztek a pénzügyőrök Gyulán, egy parkolóban. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak az lett gyanús, hogy a kisteherautó mögött egy szivattyút is észrevettek. A traktor egy üzemanyagkút felől érkezett a parkolóban álló teherautóhoz, a pénzügyőrök itt ellenőrizték a két járművet.

Hamar kiderült, hogy az ellenőrzés napján a traktor a gyulai benzinkúton hatósági áron vásárolt üzemanyagot. Ezt aztán a parkolóban álló teherautóban lévő két, ezerliteres tartályba fejtették át. Az ellenőrzés adatai alapján aznap már tízszer töltötték át a mezőgazdasági vontatóból az üzemanyagot.

Mivel jelenleg az üzemanyag nem számít hatósági árasnak, ha nem a benzinkúton töltött jármű tankjának töltésére adják el, ezért az ügyben eljárás indult.
Az ellenőrzéskor az is kiderült, hogy a kisteherautónak nincsenek a veszélyes áruk szállításához szükséges eszközei, sem engedélye, ezért a NAV munkatársai értesítették a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot. A katasztrófavédelem helyszíni ellenőrzése több szabálytalanságot is megállapított, többek között azt is, hogy az egyik tartályból szivárgott az üzemanyag.

Az ellenőrzés megalapozott további vizsgálatokat is, ezért a pénzügyőrök a helyszínen talált csaknem 1500 liternyi üzemanyagot, a két ezerliteres tartályt, valamint a teherautót lefoglalták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.