Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2017. Június 22. 18:11, csütörtök | Helyi
Forrás: okkfehervar.hu

Péntekig várják a tanszer adományokat az Európa Klubban

Péntekig várják a tanszer adományokat az Európa Klubban

Jövő csütörtöktől a Budai útra költözik a gyermekrajz-kiállítás.

Alkotni jó! címmel nyílt kiállítás gyermekrajzokból az Európa Klubban, az Igazgyöngy Alapítvány fiataljainak alkotásaiból. A kiállítás apropóján jótékonysági programot hirdettek: lecserélésre kerülő, de még jó minőségű taneszközöket gyűjtenek rászoruló tanulóknak, a felajánlásokat péntekig várják. A tárlatot jövő csütörtöktől a VMK Budai úti Tagkönyvtárában lehet megtekinteni, ahol szintén fogadják a tanszeradományokat.

Az Igazgyöngy Alapítvány által támogatott gyerekek alkotásaiból az Európa Klubban nyílt tárlat Alkotni jó! címmel. Az Alapítvány művészeti iskolájában, Berettyóújfalu térségében mintegy 600, nagyrészt hátrányos helyzetű fiatal alkot és táncol. A képzőművészeti műhely nemzetközi szinten is jegyzett, kiemelt szempontjaik az egyéniség és az identitás felvállalása, az önkifejezés. A kiállításnak figyelemfelhívó célja is van a szociális, társadalmi érzékenyítés terén.

Az Alapítvány azzal a felhívással fordult a jobb helyzetben élő diákokhoz és szüleikhez, hogy a tanév végén lecserélésre kerülő, de jó minőségű, nem elhasznált taneszközeiket ajánlják fel rászoruló, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeknek. Az iskolakezdést ősszel segítheti például egy doboz zsírkréta vagy színes ceruza, egy kinőtt tornaruha, tornanadrág, egy megunt, de még szép tolltartó vagy iskolatáska. A felajánlásokat a kiállítás idején, június 23-ig várják az Európa Klubban. A tárlatra a belépés ingyenes, délután 14-18 óra között szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Június 29-én, csütörtöktől az Alkotni jó! gyermekrajzait a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárában lehet megnézni. Az ünnepélyes megnyitó 18 órakor kezdődik, a kiállítást Sági Vanda ajánlja a közönségnek. A Könyvtár is csatlakozik a kezdeményezéshez, így nyitvatartási időben fogadják a felajánlott taneszközöket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.