Városlista
2020. augusztus 12, szerda - Klára

Hírek

2020. Május 24. 09:45, vasárnap | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésének legfőbb eseményei közé egy gyors Vidi-, és egy hazai hajrágól sorolható.

A zárt kapus mérkőzésen nem játszott alárendelt szerepet a bajnokság csikócsapata, amely becsülettel támadta a fehérváriak kapuját. Éppen ezért sokat érhet a MOL Fehérvár számára a keddi visszavágón az idegenben szerzett gól.

A március közepén félbeszakadt szezon után több mint két hónappal játszott ismét tétmeccset a Vidi, amelynek a bajnokság meglepetéscsapatának otthonában kellett bizonyítania és lendületbe jönnie. Joan Carillo a Kovácsik - Stopira, Vinícius, Musliu, Fiola - Houri, Pátkai - Petrjak, Kovács, Bamgboye - Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat Kövesden.

Az első negyed óra egyértelműen a Fehérváré volt, hiszen két perc elteltével Houri lövése szállt veszélyesen, majd a 12. percben máris góllá érett az újabb ziccer. A Mezőkövesdről sok jót lehet elmondani idén, de az, hogy a Vidi egyik legkevésbé langaléta játékosa, Pátkai fejjel vette be kapujukat, nem az érdemek közé tartozik. Ez persze legyen Kuttor Attila gondja, aki alapvetően nem panaszkodhatott csapatára, mivel becsülettel sikerült helyzeteket kialakítania. És persze a Vidinek is! Kovácsiknak egy fejesnél kellett nyújtóznia, a másik oldalon pedig Funsho lövésénél kellett a helyén lennie Szappanosnak. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk az első félidő hátralévő részében, de nem változott az állás. Berecz kapufát lőtt, Fiola kétszer is nagyot mentett.

A játék képe a fordulás után sem változott, a 64. percben ismét közel járt az egyenlítéshez a Kövesd, a csereként beállt Nego pedig kis híján kettőre növelte a Vidi előnyét. A hazaiak erőfeszítései a 80. percben értek révbe, amikor egy szöglet utáni szituációban Pillár szerzett gólt, kihasználva védelem megingását. A hajrában Kuttor Attilát kiállították a kispadról, a mester hiánya a visszavágón, a Vidi malmára hajthatja a vízet.

A visszavágót jövő kedden szintén zárt kapuk mögött rendezik a MOL Aréna Sóstóban.

Mezőkövesd - MOL Fehérvár FC 1-1 (0-1)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Stopira, Vinícius, Musliu, Fiola - Houri, Pátkai - Petrjak, Kovács, Bamgboye - Nikolics.

Gólszerző: Pillár, ill. Pátkai.

szekesfehervar.hu

Címkék: labdarúgás, MOL Vidi

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 11. 17:09, kedd | Helyi

Újra szárnyalhatnak a székesfehérvári panelárak

Egyre emelkednek a panellakások árai az áprilisi, koronavírus-járvány okozta visszaesés óta. Bár még így is kevéssel a tavaly decemberi átlagárak alatt maradtak a négyzetméterárak,

2020. Augusztus 07. 09:28, péntek | Helyi

Szúnyogirtás Fehérváron - hétfőn napnyugta után lesz a földi gyérítés

A növekvő csípésszám miatt Magyarország Kormánya elrendelte hazánk területén a csípőszúnyogok gyérítését.

2020. Augusztus 05. 09:39, szerda | Helyi

Még el sem készült a szabadidőközpont a Palotavárosi tavaknál, máris folyamatos a rongálás

Az épülő sétányokban autóval tettek kárt, a még át nem adott, új sporteszközöket illegálisan használták az elmúlt időszakban a Palotavárosi tavaknál, az új szabadidőpark területén.

2020. Július 24. 13:28, péntek | Helyi

Minden elemét felújítják a Bregyó BMX és gördeszka pályájának -

A Városgondnokság asztalos és lakatos kollégái minden nap azon dolgoznak, hogy a lehető leghamarabb újra megnyithassák a már felújított BMX és gördeszka pályát a Bregyóban.