Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Október 21. 09:33, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Kegyeleti napok - temetői intézkedések Székesfehérváron

Kegyeleti napok - temetői intézkedések Székesfehérváron

Az önkormányzati temetőkben nyugvó szeretteikről megemlékezőket ebben az esztendőben is számos ingyenes szolgáltatással segíti a Székesfehérvár Városgondnoksága.

A sírhelyek rendbe tételéhez kőzúzalékot biztosítanak október 24-én mind a kilenc önkormányzati temetőben. A sírhelyek rendelkezési jogának lejárati ideje a sirhelykereso.varosgondnoksag.hu címen is ellenőrizhető.

A város ökumenikus megemlékezése "Vigasztalás evangéliumának megszólaltatása" címmel 2019. november 1-jén 16 órától lesz a Béla úti köztemető virágokkaldíszített ravatalozó udvarán.

A szokásosnál jóval erősebb gyalogos forgalom miatt 2019. november 1-jén és november 2-án (péntek, szombat ) kizárólag reggel 7 és délelőtt 11 óra között hajthatnak be gépjárműveikkel a mozgásukban korlátozottak, valamint azok, akik idős, beteg hozzátartozóikat szállítják. Ezen időpont után gépjárművel TILOS behajtani a Béla úti temetőbe.

A Béla úti köztemető területén az ingyenesen használható, elektromos hajtású kisbusz 2019. november 1-jén és november 2-án 9 órától 17 óráig folyamatosan közlekedik, igazodva mind a két napon a KNYKK 26-os és 31-es autóbusz járataihoz, segítve a temetőkert látogatóit a sírhelyek felkeresésében.

A Béla úti köztemetőben felállított kopjafánál, a másutt nyugvó szeretteikről megemlékezők gyertyát gyújthatnak és elhelyezhetik a kegyelet virágait.

Az Önkormányzat tulajdonában álló, és a Városgondnokság kezelésében lévő temetőkertek
- október 30-ig 7 és 19 óra között,
- október 31, november 1 és november 2-án 7 és 21 óra között,
- november 3-án 7 és 19 óra között,
- november 4-től - február 28-ig 7 és 17 óra között tartanak nyitva.
(Az érintett temetők: Béla úti-, Csutora-, Hosszú-, Szedreskerti-, Fecskeparti-, Sóstói rk.-, Börgöndpusztai-, Kisfaludi temetők)

A Városgondnokság ebben az esztendőben is különös hangsúlyt fektet a rendőrökkel és polgárőrökkel közösen a temetők védelmére, a virág, és egyéb lopások megelőzésére. A temetőkertek nyugalmát, az általános rendet a temetőellenőri szolgálat, a Városgondnokság rendészeti szolgálata biztosítja. A Városi Polgárőrség a temetők területén, valamint a parkolókban tart állandó és folyamatos jelenlétet. A kegyeleti napok alatt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei is fokozott ellenőrzéseket végeznek, valamint segítenek a megnövekedett személy- és gépjárműforgalom irányításában. A Városgondnokság arra kéri a temetőkbe látogatókat, hogy aki megteheti, gyalogosan vagy tömegközlekedési eszközzel érkezzen.

A méltó és kegyelet teljes megemlékezés és a látogatók nyugalma, biztonsága érdekében - az esetleges üzemzavarok elhárításán kívül - a temetőkertekben 2019. október 28. és november 3. között tilos a vállalkozásszerű munkavégzés!

A temetői látogatások alkalmával érdemes ellenőrizni a sírhelyek rendelkezési jogának érvényességét, amelyet a Városgondnokság Béla úti temető főbejáratánál lévő Temetőüzemeltetés ügyfélszolgálati irodájában, ügyfélszolgálati időben lehet meghosszabbítani. A sírhelyek rendelkezési jogának lejárati ideje a sirhelykereso.varosgondnoksag.hu címen is ellenőrizhető.

További információk:

Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. –Kegyeleti Központ Temetőüzemeltetés
Béla úti köztemető porta: 06 (22) 301-339
Temetőellenőrzés: 06 (70) 6699-122
temetouzemeltetes@varosgondnoksag.hu

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.