Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Hírek

2018. December 30. 17:51, vasárnap | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Ne petárdázz, vigyél tápot! - 1185kg kutyatápot gyűjtött az Enthroners a HEROSZ-nak

Ne petárdázz, vigyél tápot! - 1185kg kutyatápot gyűjtött az Enthroners a HEROSZ-nak

A Koronázók összefogásának eredménye nem mindennapi, ugyanis összesen 1185 kg kiváló minőségű állateledelt gyűjtöttek a Fehérvári Állatotthonnak.

Vasárnap délelőtt dr. Berey Attila, a HEROSZ elnöke köszönte meg az adományt az Enthronersnek. A csapat játékosai pedig kihasználták a lehetőséget és bejárták az állatotthont, illetve játszottak a gazdira váró négylábúakkal.

A szilveszteri petárdázások erős hang- és fényhatásainak következtében sajnos évről évre számos négylábú szökik el otthonról és kóborol a város utcáin. A megriadt, menekülő állatok ilyenkor sajnos gyakrabban válnak közlekedési balesetek áldozatává, vagy egész egyszerűen olyan messzire menekülnek otthonuktól, hogy nem találnak oda vissza. Erre a jelenségre akarta a figyelmet felhívni a Fehérvár Enthroners amerikai futball csapata, amikor figyelemfelhívó akciót hirdetett, aminek eredményeként több mint egy tonna kutyatápot adtak át a HEROSZ Takarodó utcai állatotthonának.

Papp Péter, a csapat játékosa, a kezdeményezés ötletgazdája elmondta, hogy ez az alkalom különösen fontos számukra ugyanis a felelős állattartás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. "Szilveszterkor a kutyát nem tartóknak is komoly felelősségük van és tenniük kellene azért, hogy a házikedvenceknek a lehető legkisebb megrázkódtatást jelentsen az ünnep. A tűzijátékok, petárdák használatát mellőzni kell, főként a kertvárosi területeken, ahol a legtöbb udvarban lakik kutya. Ha csak egyetlen petárdával kevesebbet dobnak el, már volt értelme ennek a figyelemfelhívó látogatásnak."

Boda Gábor, a csapat edzője szintén nagy "kutyás", és mint elmondta, nagyon örült játékosai kezdeményezésének: "Egy csapat akkor tud igazán egy város életének részévé válni, ha időről időre jelét adja annak, hogy hova is tartozik. Felelős kutyatartóként engem is végtelenül bosszant az értelmetlen petárdázás, hiszen állatok sokaságát rémítik meg és üldözik el otthonából. Nagyon örültem, mikor meghallottam, hogy a srácok miben törik a fejüket, és pillanatok alatt összeállt egy jó kis kezdeményezés. Volt aki pár zsák táppal állított be, volt aki némi pénzzel segítette az ügyet, szóval lehetőségeihez mérten az egész csapat megmozdult. Külön köszönetünket szeretnénk kifejezni az Alpha-Vet Kft-nek, aki amellett, hogy csapatunk támogatója már évek óta, most, amikor megjelentünk náluk az ötletünkkel, azonnal mellénk álltak és komoly kedvezményekkel, valamint termékekkel is segítették az ügyet."

"Nagyon remélem, hogy sokan követik a példánkat és azt a pénzt, amit értelmetlen durrogtatásra költenének, állateledelre fordítják és valamelyik menhelynek adományozzák majd. Sokkal jobban hasznosulna így minden forint, abban egészen biztos vagyok."

szekesfehervar.hu

Címkék: adomány, enthroners, HEROSZ

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 12. 09:13, kedd | Helyi

Hulladékkezelés, parkolás és közlekedés - lakossági fórum a Rákóczi iskolában

A 2. számú választókörzetben élőknek szerveztek lakossági fórumot hétfőn a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.

2019. November 07. 08:37, csütörtök | Helyi

Ezentúl nem lehet növényi hulladékot égetni Székesfehérváron

A legutóbbi avar- és zöld hulladék-égetésre kijelölt héten füstbe borult a város, és a kedvezőtlen légköri körülményekkel együttesen a szmogriadó tájékoztatási fokozatának elrendelését tette

2019. November 06. 09:22, szerda | Helyi

Áramszünet lesz a Zombori utcában november 7-én

Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan november 7-én,

2019. November 06. 09:18, szerda | Helyi

Székesfehérváron ad karácsonyi koncertet Szekeres Adrien

Felcsendülnek majd a legismertebb dalai, de ezúttal, vagyis az adventi turnéja keretében igazi karácsonyi hangulatot varázsol Szekeres Adrien Székesfehérvárra december 22-én,