Városlista
2020. február 27, csütörtök - Ákos, Bátor

Hírek

2020. Január 23. 09:36, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Személyes használatú cégautókra is érvényes lesz a kedvezményes parkolási bérlet

Személyes használatú cégautókra is érvényes lesz a kedvezményes parkolási bérlet

Lakossági kérésre ismét módosul a parkolási rendelet.

A pénteki közgyűlés elé kerülő szakmai anyag lehetőséget ad a csak cégautót használó családoknak is, hogy kedvezményes lakossági bérletet váltsanak lakóhelyükre.

A saját autóval nem rendelkező, de munkájuk miatt cégautóba kényszerülőknek segít a parkolási rendelet pénteki módosítása. A közgyűlés elé kerülő tervezet szerint kedvezményes lakossági parkolóbérletet vásárolhatnak azok a fehérváriak, akik nem rendelkeznek saját tulajdonú gépjárművel, de munkájukhoz elengedhetetlen a gépjármű használata, és a céges autót magánhasználatra biztosította munkaadójuk.

A rendeletben foglaltak szerint lakcímenként csak egy ilyen típusú bérlet igényelhető, és csak abban az esetben, ha más jogcímen még nem adtak ki parkolási engedélyt arra a címre. Az igényléshez szükséges egy a www.szekesfehervar.hu és a www.varosgondnoksag.hu honlapokról letölthető nyomtatvány, melyet a személyautót adó vállalkozásnak kell ellenjegyeznie. (A nyomtatvány a rendelet hatályba lépését követően azonnal elérhető lesz a honlapokon.)

Ha pénteken a közgyűlés elfogadja a tervezetet, jövő héttől már ennek megfelelően vehetnek bérletet az érintettek, és a kedvező ár érvényes lesz a korábban, január 2-25. között megvásároltakra is. A Városgondnokság parkolási csoportjának ügyfélszolgálatán lehet kiváltani a kedvezményes bérletet, és visszaigényelni a január 25-e előtt vásárolt bérletek árát.

A Városgondnokság parkolási ügyfélszolgálata január 31-ig meghosszabbított nyitva tartással, minden hétköznap este hat óráig várja az ügyfeleket a Szent Vendel utca 17/a szám alatt!

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 26. 17:03, szerda | Helyi

Lakossági tájékoztató a koronavírussal kapcsolatban

Tisztelt Fehérváriak!

2020. Február 24. 10:59, hétfő | Helyi

Fejlesztésekről és a nemzeti régiókról szóló kezdeményezés támogatásáról is döntött a közgyűlés

Rendkívüli közgyűlést tartott hétfőn reggel a város képviselőtestülete, az ülésen döntöttek arról, hogy az önkományzat támogatja a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést,

2020. Február 19. 09:57, szerda | Helyi

Lehulló vakolat okoz balesetveszélyt – lezártak egy járdaszakaszt a Távírda utcában

Lezárják a Távírda utcai rendelőintézet melletti járdaszakaszt, mert a lehulló vakolat miatt balesetveszélyes arra közlekedni.

2020. Február 19. 09:46, szerda | Helyi

Régészeti próbafeltárás lesz - jövő keddtől lezárják a Palotai úti kis murvás parkolót

A Palotai úton, az Alba házzal szemben lévő kis murvás parkolóban régészeti próbafeltárást végeznek jövő héttől: a február 25-én kezdődő munkálatok idejére a parkolót lezárják.