Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2020. Április 15. 09:40, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Szerdán vége a hivatalos fűtési szezonnak - a lakók kérhetik tovább a szolgáltatást!

Szerdán vége a hivatalos fűtési szezonnak - a lakók kérhetik tovább a szolgáltatást!

Szerdán véget ér a hivatalos fűtési szezon, de aki fázik, kérhet még a melegből. A Széphő idén is biztosítja a szolgáltatás meghosszabbításának lehetőségét.

Április tizenötödikén hivatalosan is lezárul a fűtési szezon, ekkor a távhőszolgáltató leállítja a távfűtést a városban. Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy ezt külön nem kell kérni, csak az jelezzen a központnak, aki a kijelölt időpont előtt szeretné leállítani vagy éppen folytatni a szolgáltatást a továbbiakban. A jelzést a közös képviselő, a lakásszövetkezet vagy a fűtési megbízott továbbíthatja a Széphő felé. Erre már a tavalyi évben kialakítottak egy elektronikus felületet a Széphő honlapján, oda várják az igénybejelentéseket.

A Széphő fontos kéréssel fordul a közös képviselőkhöz: a cég arra hívja fel a figyelmet, hogy amikor a fűtésről vagy annak leállításáról, esetleges folytatásáról döntenek, mindenképpen vegyék figyelembe azt, hogy ebben az időszakban többen tartózkodnak otthon napközben. A hőközpontokban elhelyezett szabályozó biztosítja, hogy amennyiben felmelegszik nappal az idő, a fűtés leáll.

Ott, ahol igénylik a fűtés folytatását illetve az újraindítást, a Széphő biztosítani fogja a szolgáltatást.

Azonban azt kérik, aki teheti, ne mostanra tervezze a lakáson belüli rendszer átalakítását, felújítását, hiszen a Széphő célja is az, hogy minimálisra csökkenjen a személyes találkozások száma a vírusveszély miatt. Ehhez kapcsolódóan az otthonról is befizethető csekkek népszerűsítő kampányához a Széphő Zrt. is csatlakozott: azokat szólítják meg, akik eddig csekkjeiket postán fizették be, és elmondják, miként segíthetnek a közeli hozzátartozók a tartozások kiegyenlítésében.

A Széphő a honlapján is elmagyarázza az internetbankon keresztül illetve a QR-kóddal működő csekkbefizetés módját.

szekesfehervar.hu

Címkék: széphő

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 02. 09:42, csütörtök | Helyi

Elismerés Semmelweis-nap alkalmából a Katasztrófavédelem főorvosának

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Semmelweis-nap alkalmából emléktárgyat adományozott

2020. Június 22. 06:54, hétfő | Helyi

Elhunyt Bálint gazda - Az ország 100 éves kertésze ma este csöndben elment

Elhunyt Bálint György, akit Bálint gazda néven az ország kertészmérnökeként ismert az ország.

2020. Június 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Fél évvel meghosszabbodnak a lejárt okmányok

A kormány száznyolcvan nappal meghosszabbította a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, vagy annak megszűnését követően 15 napon belül lejáró okmányok érvényességét.

2020. Június 13. 10:45, szombat | Helyi

Hétfőtől korlátozás nélkül újraindulhat valamennyi egészségügyi ellátás

Június 15-étől, hétfőtől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett - jelentette be Kásler Miklós,