Városlista
2021. szeptember 21, kedd - Máté

Hírek

2021. Július 23. 17:41, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Véget ért a szavazás - marad a régi buszmenetrend!

Véget ért a szavazás - marad a régi buszmenetrend!

\"A polgárok szavazatai alapján visszatérünk a régi menetrendhez augusztus 1-jétől\" - tájékoztatott közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere.

A szavazás egyértelmű eredményt hozott: 14 656-an szavaztak, ebből 11 584-en a régi menetrend visszaállítását választották, 3072-en az új menetrendet és annak finomhangolását.

Tisztelt Fehérváriak!

Abban kértem az Önök segítségét, hogy az új buszmenetrend tesztüzemi időszakának tapasztalatainak nyomán döntsenek arról, hogy az új, vagy a régi menetrend maradjon városunk helyi buszközlekedésében. A polgárok szavazatai alapján visszatérünk a régi menetrendhez augusztus 1-jétől.

Az eredmény egyértelmű: 14 656-an szavaztak, ebből 11 584-en a régi menetrend visszaállítását választották, 3072-en az új menetrendet és annak finomhangolását. A szavazók közel 80 százaléka tehát a régi menetrend mellett döntött. Köszönöm mindenkinek, aki szavazatával segítette a munkát!

A szavazás eredményét az IP címek szerinti átvizsgálás után állapították meg az informatikusok, a rendszer kiszűrte a többszörösen szavazókat és a gyaníthatóan csalási kísérleteket, így hiteles eredményt kaphattunk vissza.

Előzetesen kértem, hogy minden eshetőségre készüljünk fel, a szolgáltatást végző Volánbusz pedig jelezte, hogy legkorábban augusztus 1-jével képes visszaállni a régi menetrendre és hálózatra.

A lehető leghamarabb aláírom az ehhez szükséges határozatot, dokumentumokat, amik alapján azonnal elindul a felkészülés az augusztus 1-i visszaállásra. Addig is az utazóközönség türelmét kérem.

Az ingyenes utazás lehetősége természetesen fennmarad augusztus 1-ig.

Ami a jövőt illeti: az augusztusi közgyűlésen is fogjuk tárgyalni a mostani tapasztalatokat. A változás, változtatás igénye úgy vélem fenn áll és jogos a menetrend kapcsán, tehát az irányokat igyekeznünk kell mielőbb, közösen kijelölni.

Az új buszmenetrend tesztüzeme minden nehézség ellenére sem volt haszontalan, sőt. Bizonyos utasforgalmi és hálózati, menetrendi tapasztalatok minden előkészítés mellett is csak a gyakorlatban derülhetnek ki. A most levonható következtetések hozzá fognak segíteni minket a fejlesztési irányok kijelöléséhez, ezekben pedig az eddigieknél jobban fogok számítani Önökre is, az Önök véleményére, hiszen a mostani szavazás is mutatja, hogy csak közösen érdemes az otthonunk legnagyobb kérdéseiről dönteni!

dr. Cser-Palkovics András

Székesfehérvár polgármestere

szekesfehervar.hu

Címkék: buszok, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 20. 09:55, hétfő | Helyi

\"Streetfood felsőfokon\" – Fehérváron nyitott éttermet A Konyhafőnök nyertese

Grill Pipi Gourmet néven nyitott új éttermet a Juhász Gyula utcában A Konyhafőnök című műsor idei nyertese.

2021. Szeptember 10. 10:15, péntek | Helyi

Szeptember 15-től kérhető a fűtés a távfűtéses lakásokban

Szeptember 15-től kérhető a fűtés a távfűtéses lakásokban a közös képviselőkön, illetve a lakásszövetkezeten keresztül online formában a SZÉPHŐ Zrt-től.

2021. Szeptember 10. 10:09, péntek | Helyi

Hatalmas villanyoszlopokat és földkábeleket telepítettek át az épülő kerékpárút nyomvonalán

A Budapest-Balaton kerékpárút építéséhez helyenként a villamos hálózat átépítése is szükséges.

2021. Szeptember 05. 10:10, vasárnap | Helyi

Október végéig egyirányúsítják a Hosszúsétatér egy szakaszát

Október végéig egyirányúsítják a Hosszúsétatér Balatoni út és Horvát István utca közötti szakaszát. Burkolatfelújítási munkálatokat végeznek az érintett szakaszon.