Városlista
2021. december 2, csütörtök - Melinda

Hírek

2020. November 10. 11:25, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Polgármesteri tájékoztatás - szerdától zárva az uszoda, a múzeum, a színház és a Barátság mozi is

Polgármesteri tájékoztatás - szerdától zárva az uszoda, a múzeum, a színház és a Barátság mozi is

Szerdától zárva tart a Vörösmarty Színház, a Szent István Király Múzeum, a Barátság mozi, a Csitáry G. Emil Uszoda és a Köfém Uszoda, valamint zártkapusak a sportrendezvények

- tájékoztatott Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán. Mint írta a jogszabály szövegének pontos ismeretében lehet majd felmérni, hogy helyben milyen további intézkedések szükségesek még.

Tisztelt Fehérváriak!

A veszélyhelyzet miatt újabb védelmi intézkedések bevezetéséről tett bejelentést Magyarország miniszterelnöke. Ezek a kedden éjféltől, azaz szerdán 0 órától lépnek életbe, és természetesen Székesfehérvárt is érintik. A jogszabály pontos szövegére még várunk, bizonyos döntéseket pedig kizárólag az alapján tudunk meghozni. Ennek megjelenéséig tehát türelmüket kérem, ezekről várhatóan szerdán tudom tájékoztatni Önöket.

- Az Önkormányzat fenntartásában működő valamennyi intézmény esetében vizsgáljuk a szükséges intézkedéseket. Az már biztos, hogy szerdától zárva tart a Vörösmarty Színház, a Szent István Király Múzeum, a Barátság mozi, a Csitáry G. Emil Uszoda és a Köfém Uszoda, valamint zártkapusak a sportrendezvények.

- A Hiemer Rendezvényközpontban minden járványügyi és a résztvevői körre vonatkozó szabály betartásával kerülhet csak sor esküvői szertartásokra.

- A kegyeleti szertartásoknál a résztvevői kör felső határa 50 fő.

- A jogszabály szövegének pontos ismeretében lehet majd felmérni, hogy helyben milyen további intézkedések szükségesek még (pl. adventi programok, karácsonyi vásár, könyvtár, művelődési házak, Koronás Park).

- A középiskolákban ma bejelentett online oktatásra történő áttérésnél ismét kulcskérdés lesz a pedagógusok-szülők-diákok közötti együttműködés. Ehhez türelmet és megértést kívánok mindenkinek.

- Üdvözlöm azt a döntést, hogy a továbbiakban a bölcsődékben, az óvodákban, az általános iskolákban immáron állami programként folytatódik a tesztelés. A többi intézmény esetében – amelyek nyitva tartanak és működnek –, önkormányzatunk természetesen tovább folytatja a hónapokkal ezelőtt megkezdett tesztelési programját, amelyről itt olvashat.

- Komoly állami munkahely-megtartási intézkedések lépnek életbe a válsággal és a korlátozásokkal leginkább érintett területeken (pl. vendéglátás, turisztika). Ezek részleteinek megismerésével egyidejűleg az Önkormányzat is mérlegeli a tavaszi, vállalkozásokat támogató döntések ismételt bevezetését (pl. bérleti díj kedvezmény). Az erre vonatkozó döntéseket hamarosan bejelentjük.

- Itt szeretném megjegyezni, hogy sem a budapesti főpolgármesternek az iparűzési adó emelésével kapcsolatos javaslatával, sem az országos kamarai elnök iparűzési adó felfüggesztésével kapcsolatos javaslatával nem értek egyet. Az előbbi a vállalkozásokat, az utóbbi a településeket lehetetlenítené el, márpedig most összefogásra és együttműködésre van szükség.

- Ma üzemkezdéskor városunkban is életbe lépett a Fejér megyei kormánymegbízott által hozott határozat, azaz az új, bővített menetrend a közösségi közlekedésben. A jellegzetesen zsúfolt idősávok mellett speciális helyi szempontként – az erős gazdasághoz kapcsolódóan – a műszakváltások nagy utasforgalmát is figyelembe vették. A csúcsidőszakokban – 5-9 óra, valamint 13-19 óra között – a 14-es, a 37-es, a 43-as és 44-es vonalakon indítanak rásegítő járatokat, továbbá az ipari parkok kiszolgálása érdekében állítanak be pluszjárműveket a 14-es, a 14G és a 26A vonalon. Ez a városban napi szinten összesen 29 járatot jelent, az érintett járatokon pedig ezzel másfél-kétszeresére nő a férőhelyek száma. Természetesen folyamatosan értékeljük a forgalmi helyzetet, és az ezzel kapcsolatos megkereséseiket is várom. Részletes tájékoztató a rásegítő járatokról.

- Folyamatosan zajlanak az egyeztetések az intézményekkel, azok működőképességének fenntartása érdekében. Ma a Viktória Rehabilitációs Központtal egyeztettem, ennek nyomán 1.000.000 Ft kiegészítő támogatás odaítéléséről döntök.

- A ma bejelentett kormányzati intézkedésekről összefoglalót itt olvashatnak.

A következő hetek mindannyiunkra rendkívüli terhelést fognak róni mindannyiunkra, szellemi, érzelmi, gazdasági és közösségi értelemben is. A megszokott életünk átrendeződik, biztosan szürkébb, monotonabb és feszültebb lesz, mint ideális volna, de közösen, százezren egy csapatban ezúttal is meg fogunk oldani minden kihívást! Figyeljünk oda az előírásokra, vigyázzunk egymásra!

Cser-Palkovics András
Székesfehérvár polgármestere

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 23. 05:45, kedd | Helyi

Új beruházó érkezik Székesfehérvárra - speciális kerámiatermékek gyártásába kezd

Januártól új vállalattal bővül Székesfehérvár gazdasága.

2021. November 23. 05:28, kedd | Helyi

Lakossági tájékoztató járványügyi intézkedésekről és a közelgő ünnepi rendezvényekről

Látogatási tilalmat vezetnek be az ellátottak védelmében a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézményben.

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. Október 11. 08:36, hétfő | Helyi

Vendéglátó üzletek adatszolgáltatási kötelezettsége - október 31-ig várják a bejelentéseket

A vendéglátó üzletek üzemeltetőihez fordul hirdetményével a Polgármesteri Hivatal. Kérik a vonatkozó – és alábbiakban olvasható