Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Április 03. 08:40, kedd | Sport
Forrás: feol.hu

Pontot vesztett az Alba Fehérvár KC

Pontot vesztett az Alba Fehérvár KC

Döntetlennel zárult az Alba FKC– DVSC párharc a női kézilabda NB I 18. fordulójában.

Az Alexandra Do Nascimento által kihagyott hétméteressel induló találkozó első negyedórája nem sok jóval kecsegtette a fehérvári drukkereket. A vendégeket elkísérő Szívtiprók szurkolói csoport legnagyobb örömére kétgólos előnyt harcoltak ki kedvenceik, és utána még két sistergő kapufát dobva jelezték, hogy bizony a két pontért érkeztek a koronázóvárosba. A hazaiakról viszont nehéz volt bármi jót is mondani, akik szinte be voltak oltva a gól ellen az első tíz percben. A 7. perc végén unta meg Deli Rita vezetőedző csapata tehetetlenségét, időt kért, ám intelmei süket fülekre találtak. Sőt, szinte másodpercre pontosan 10 perc telt el ezután, amikor végül Jelena Lavko nagy nehezen megszerezte az első hazai találatot. Az FKC szerencséjére ellenfele sem brillírozott igazán, így egy nagy rohammal kiegyenlítették hátrányukat a házigazdák, 4–4. A folytatásban elsősorban Mistina Kittinek köszönhetően tartotta a lépést a DVSC-vel az Alba, de a szünetre a vendéglátók újabb hibáit kihasználva így is háromgólos előnyre tett szert a Loki.

A pihenőt követően azonban egy teljesen más felfogásban játszó fehérváriak jöttek ki a pályára, akik zsinórban elért három találatukkal nemcsak az állást, hanem a játékot is kiegyenlítettebbé tették. Majd a 37. minutumban először a meccsen – igaz csak pillanatokra – átvették a vezetést Lavko újabb góljával. A 48. percre ez a fór kettőre hízott Nascimento jóvoltából. A végjátéknak – ha soványka vezetéssel is – a Deli-tanítványok vágtak neki, Deszpotovics azonban ezt nem hagyta annyiban, és 17 másodperccel a lefújás előtt döntetlenre mentette az összecsapást, 25–25. Deli Rita: – Az első félidőben teher volt a lányokon, hazai pályán erősen kellett volna kezdeni, de mi rengeteg technikai hibát vétettünk, a DVSC sokkal élesebb volt. A szünet után teljesen más felfogásban játszottunk, gyors lerohanásokkal fordítottunk, a védekezésünk is feljavult. Kezünkben volt a meccs, talán annyi pozitívumot tudok mondani, hogy döntetlennel fejeztük be.

Jegyzőkönyv
Alba Fehérvár KC–DVSC-TVP 25–25 (10–13)

Székesfehérvár, 400 néző, Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.

AFKC: Mistina – Nascimento 2, Djordjievszka, Mendy 2, Zsilinszkajtye, Gorsenyina 5, Pelczéder 5. Csere: Gabina Lima (Kapus), Boldizsár, Lavko 8 (3), Májer 3, Hudra. Vezetőedző: Deli Rita.

DVSC: Lajtos – Csáki 5 (3), Hajduch 1, Zamfirescu 6, Deszpotovics 3, Sirián 3, Vantara-Kelemen 1. Csere: Horváth-Pásztor (Kapus), Román 1, Tóvizi 3, Hársfalvi 2, Varsányi. Vezetőedző: Vida Gergő.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc Hétméteresek: 4/3, illetve 3/3.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.