Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Július 18. 14:05, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Recessziót okozna a rendezetlen kilépés a brit költségvetési hivatal szerint

Recessziót okozna a rendezetlen kilépés a brit költségvetési hivatal szerint

A brit költségvetési hivatal szerint recesszióba kerülne a brit gazdaság, ha Nagy-Britannia rendezetlen módon lép ki az Európai Unióból.

A brit kormány számára hivatalos költségvetési és makrogazdasági előrejelzéseket készítő, de független elemzőműhelyként működő szervezet - Office for Budget Responsibility (OBR) - csütörtökön ismertetett 300 oldalas helyzetértékelésében felvázolt egy költségvetési stresszhelyzeti forgatókönyvet is. Ez modellszámításokkal vizsgálja, hogy milyen reálgazdasági következményei lennének, ha a brit EU-tagság megállapodás és átmeneti időszak nélkül szűnne meg.

A tanulmány szerint ebben az esetben a brit gazdaság már az idei negyedik negyedévtől egy évig tartó recesszióba kerülne, és a recesszió teljes időtartamában a hazai össztermék (GDP) 2,1 százalékkal csökkenne reálértéken.

Az OBR stresszhelyzeti forgatókönyve szerint 2021 közepére a brit GDP-érték már 4 százalékkal lenne alacsonyabb reálértéken a cég alapeseti előrejelzésében valószínűsített szintnél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.