Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Április 07. 15:11, péntek | Helyi
Forrás: fmc.hu

Rendkívüli támogatást kapnak a fehérvári háziorvosok, házi gyermekorvosok és fogorvosok

Rendkívüli támogatást kapnak a fehérvári háziorvosok, házi gyermekorvosok és fogorvosok

Rendkívüli közgyűlésen döntenek majd arról a javaslatról, amely szerint a város egyszeri, vissza nem térítendő anyagi támogatást nyújt a székesfehérvári rendelők közüzemi díjaihoz.

Az összesen 10 930 000 forint összegű anyagi erőforrás 36 háziorvosi, 15 házi gyermekorvosi, 20 fogorvosi és 5 iskolafogászati körzetben osztják fel.

"Láttuk az energiaárak emelkedését, és hogy a rendelőknél ez milyen rezsiár-emelkedést okozott az elmúlt időszakban. Voltak olyan háziorvosok - jellemzően azokból a rendelőkből, ahol a legnagyobb emelkedés történt, akik azt kérték, ha tudunk, akkor nyújtsunk valamilyen egyszeri támogatást a helyzet kezelése érdekében" - hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester, aki kiemelte, mivel más-más adottságú rendelőkről van szó, ezért a legnagyobb összegű támogatást azok kapják, akiknél a rezsiemelkedés kifejezetten nagy volt.

Az előterjesztés a csütörtöki közgyűlés tárgyalja majd, amennyiben pedig a képviselők elfogadják azt, úgy heteken belül megtörténhet a kifizetés.

"Az önkormányzati épületek esetében a novemberi, decemberi, januári és februári közüzemi számlák 60 százalékát fogjuk megfizetni, amennyiben a közgyűlés hozzájárul" – mondta el az előterjesztéssel kapcsolatban Mészáros Attila alpolgármester, aki hozzátette: a nem önkormányzati helyiségek költségeiről kevesebb az ismeretük, ezért ezekben az esetekben egy egyszeri 50 ezer forintos támogatást utalnak át.

A sajtótájékoztatón szó volt az egészségügyi alapellátásról szóló törvény módosításáról, amelynek kapcsán Cser-Palkovics András azzal a kéréssel fordult a háziorvosok és házi gyermekorvosi szolgálatban dolgozó orvosok felé, hogy a székesfehérvári lakosság folyamatos és biztonságos ügyeleti ellátása érdekében vegyenek részt az ügyeleti szolgálatban. A polgármester hangsúlyozta: a rendelési idők továbbra is 18.00 óráig tartanak majd Székesfehérváron, az ügyeleti rendszert szervezik meg 16.00 és 22.00 óra között ebben az új rendszerben.

fmc.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.